Japanska blommande hundkäx

Japanska blommande hundkäx

Den japanska blommande hundkäx (vetenskapliga namn Cornus kousa) är en populär prydnads träd som är nära besläktat med blommande dogwood. Det är önskvärt för sitt granna blommor, ljus röd lila höst lövverk och färgglada peeling bark.

Rad

Den japanska blommande dogwood är infödd till Japan, Korea och Kina. Det har spritts över hela världen som en populär landskap växt för dess blommor och blad.

Beskrivning

Japanska blommande dogwood är ett små lövträd når 20 till 30 fot lång med en rundad form. Bladen är mörkgröna med små blommor omgivna av vita stödblad som bleknar till rosa.

Vård

Japanska blommande dogwood växer i USDA zon 5 till 8. Den föredrar halvskugga till full sol och en rik sura väl dränerande jord som fortfarande är fuktig.

Användningsområden

Japanska blommande dogwood är ett bra val för en trädgård eller gräsmatta träd. Det gör också en trevlig accent plantera nära gränserna eller i små dungar.

Sorter

Det finns flera allmänt odlade sorter av japanska blommande dogwood inklusive gråt former. "Vintergatan" blommor tungt med stora stödblad och är en av de vanligaste typerna.