Japansk järnek växter

Japansk järnek (Ilex crenata) växer långsamt, 6 till 15 fot lång och 8 till 12 fot bred och liknar buxbom buskar i vana och storleken på dess små, städsegröna, ovala blad. Holly blad är ordnade i ett alternerande mönster på kvistar. Kvinnliga könsrelaterat buskar producerar små svarta frukter som lätt förbises och några moderna sorter också bära olikfärgade blad och mogna till mycket mindre storlekar. Native till Japan, Korea och Sachalin i östligaste Ryssland, japansk järnek odlas bäst i US Department of Agriculture härdighet zon 5, 6 och 7.

Bikupan

Denna sort var utvalt vid Rutgers University för sin glansiga mörka bladen och väggrund vana, perfekt för låga häckar eller som ersättning för buxbom. En manlig klon, kommer det aldrig att ge frukt. Bikupan mognar på en storlek på 2 till 4 fot lång och 3 till 6 fot brett.

Bruns

Bruns visar djup grå-gröna blad. Denna manliga klon är fortfarande tätt kompakt i sitt växtsätt, så småningom mognar på 3 fot lång och 5 fot bred.

Convexa

Convexa (kallas även Bullata) är en kvinnlig klon som producerar rikligt med blanka svarta bär. Lite ringlad bladen visas på lila gröna stjälkar. Denna sorten mognar på 8 till 10 fot lång och 12 till 20 fot bred. University of Connecticut anmärkningar att Convexa är en gemensam buske i landskap i USA.

Droppar av guld

Den Learn2Grow anläggning databasen noteras att droppar av guld är en kvinnlig klon, men är de flesta ornamentally känd för sin gyllene löv färg. Bladverk framträder dess mest intensivt gula på våren och i riklig solljus men långsamt bleknar för ljus gul och slutligen djupt grön av mitten till slutet av sommaren. Detta urval växer 5 till 7 fot lång och 10 till 12 fot bred.

Variegata

Noterar att någon urval med gula eller vita blad markeringar generellt är märkt som Variegata "A-Z Encyclopedia av trädgården växterna" och University of Connecticut. Den tidigare hänvisningen nämner synonymer för Variegata inklusive sorter Aureovariegata och Luteovariegata. Senare referens aktier som dessa buskar ofta återgå till fasta blad när de växer. Mogna buskar uppgå till 12 fot lång och bred.

Ivory Tower

Denna kvinnliga klon av japanska holly producerar vita bär snarare än de typiska svarta frukterna. En upprätt, snabbare växande sort, elfenbenstorn växer 12 fot lång och 8 till 10 fot brett.

Shiro-Fukurin

Två andra namn, Fukarin eller Snow Flake, ses på anläggningen etiketter för sorten Shiro-Fukurin. Upprätt växande kvinnlig buske svarta frukter, Shiro-Fukurin bladen är grå-grön med krämig markeringar. Det växer 12 fot lång och bred.

Mariesii

Enligt "A-Z Encyclopedia av trädgårdsväxter," var denna sorten tidigare känd som Ilex crenata var. nummulariodes. Mariesii är ännu mer långsamt växande som arter form av japansk järnek, så småningom mognar 2 till 3 fot lång och 2 till 2 1/2 fot brett. Det är en kvinna och producerar små, svarta frukter.

Golden Gem

En kvinna växt, Golden Gem svarta bär överskuggas av det föränderliga guldet till gult bladverk. Kompakt i form med gyllene gula blad som ser mest levande i soliga exponeringar, dessa blad blir mattare gul-grön i slutet av sommaren. Golden Gem växer 3 1/2 fot lång och 4 till 5 fot bred.

Helleri

Helleri är en dvärg, kompakt urval av japanska holly med en låg Högläggning vana och differentierad förgrening. University of Connecticut kommentarer det vare sig blommor eller frukter. Helleri mognar på 4 fot lång och 5 till 6 fot brett över många årtionden.