Jämförelse av Vinyl vs Gunite pooler

Jämförelse av Vinyl vs Gunite pooler

Många åsikter finns om vinyl eller gunite pooler är bästa, men det hela handlar om att dina preferenser när det gäller struktur, storlek och andra funktioner. Oavsett vilken pool du besluta om, hålla dina kostnader nere genom att undanröja hinder, såsom staket, och ge din entreprenör nog tillgång till området där du vill att din pool byggd.

Likheter

Både vinyl gunite pooler och ta ett tag att bygga, eftersom marken har att lösa efter hålet grävs innan själva installationen. Pool väggar och golv i båda är gjorda av en kombination av betong och metall, och ger flexibilitet i design och form. Ytorna i båda poolerna behöver byter efter ca 10 år--replastering för gunite pooler och liner-ersättning för vinyl pooler.

Skillnader

Ett lager av vinyl gjord av polyvinylklorid täcker väggar och golv av liner pooler, medan gunite pooler har lager av betong blanda väggar toppad med en beläggning av gips eller paint. Gunite pooler kan också vara slipande, vinyl liner är smidigare.

Fördelar

Gunite pooler ger mest anpassning: du kan välja valfri storlek, form och djup. De är också den mest hållbara.

Vinyl är också mycket anpassningsbara, kostar den minst upfront av någon inground pool och ge en mindre gästvänliga livsmiljö för algtillväxt än gunite pooler, liner nonporous karaktär.

Nackdelar

Betalar du den mest upfront för gunite pool, det tar längst tid för att installera (upp till fyra månader i bra väderförhållanden) och kräver mer underhåll.

Liner i vinyl pooler behöver bytas ungefär var 10 år på grund av färgen bleknar och allmänt slitage. Men kan liner är mycket tunn och enkelt rippa eller riva om inte du är försiktig (hundar och pool möbler är vanliga syndarna). Dessutom, den hålls på plats av vattentrycket pool och kan bli förvrängd om poolen töms någonsin. På grund av dessa faktorer, kan du hamna betala mer för en vinyl pool under sin livstid än för andra pooler.