Jag la chockbehandling & min Pool är fortfarande grön

Jag la chockbehandling & min Pool är fortfarande grön

Om du har använt en klor chockbehandling på din pool, men vattnet var grön, ligger problemet med din pool pH nivå. När poolvatten pH-nivån är obalanserad, du kunde hälla gallon och gallons av klor i poolen och det kommer inte att ändra en sak. En pool pH-värdet måste vara mellan 7,5 och 7,8 för klor för att vara effektiv. En snabb test av din poolvatten kommer att berätta vilken kemikalie som du behöver använda och hur mycket du lägger till för att få den pH-balanserad nivå.

Instruktioner

•Ta en vatten prov från din pool och testa den. Pool testkit kommer med provrör och testa lösningar som du ska använda för att kontrollera klor och pH-nivåer. Provet och häll i ett av rören testa lösningen för pH nivå test som rekommenderas av instruktionerna. Vattnet kommer att ändra färg. Jämför i tabellen ingår din kit att ta reda på pH-nivån i din poolvatten.

•Aktivera din pool pump innan du lägger några kemikalier i poolen.

•Lägg till muriatic eller saltsyra till din poolvatten om pH-värdet är för högt. Se resultaten av din pH-test och Lägg till lämplig mängd. Använd följande belopp för en 15 000 gallon pool: Lägg till 24 uns om pH-värdet mellan 7,8 och 8.0. Om det är mellan 8,0 och 8,4, lägga till 36 uns. Om det är över 8,4, lägga till 48 ounces. Häll av syran i en liten behållare. Långsamt Häll syran från det behållaren i poolen i djupaste slutet, sedan göra din väg runt poolen att fördela det jämnt.

•Pour bakpulver i din pool om pH-värdet är för lågt. Använd följande belopp för en 15 000 gallon pool: Häll 4,5-6 pounds om pH-värdet understiger 7.2. Om pH-värdet är mellan 7,2 och 7.5, Lägg till 3 pounds av bakpulver. Häll bakpulver i poolen med hjälp av samma metod som används för att hälla i muriatic syra.

•Vänta fyra till sex timmar innan de fick in i poolen efter att lägga till några kemikalier.