Jag köpte en begagnad soffa, hur kan jag rengöra den?

Jag köpte en begagnad soffa, hur kan jag rengöra den?

När det gäller att spara pengar, gör köpa en begagnad soffa stor känsla. Om det ganska underhålls och i hyfsad form, en begagnad soffa kan även lika länge som en ny. Naturligtvis, om du köper en begagnad soffa, gör inte det ont för att ge det en grundlig rengöring. Du kan spara ännu mer pengar genom att städa i soffan själv snarare än att anställa en professionell renare eller har pjäsen åter stoppade. Utrustad med några grundläggande förnödenheter och tid, bör du kunna ha din soffa att lukta och söker nya eller nästan nya, igen.

Instruktioner

•Sprinkle bakpulver på soffan, inklusive toppen och botten av varje kudde. Bakpulver kan ta bort en mängd olika lukter. Kan bakpulver att stanna kvar i soffan i ungefär 10 minuter.

•Vacuum gamla soffan ordentligt med din dammsugare. Använd borsttillbehöret för att suga upp alla bakpulver, samt någon löst damm, smuts och hår från klädseln. Var noga med att gå över framsidan och baksidan av soffan, som toppen och botten av varje kudde. Använd det vakuum skreva bifogad fil för att rensa ut alla i soffan svåra att nå platser.

•Pour varmt vatten i en hink. Lägga till tillräckligt mild flytande maträtt eller tvättmedel i vattnet för att göra ett lager av skum eller skum.

•Locate ett inconspicuous område på begagnade soffan till spot test. En av de bästa områdena är baksidan av soffan, nära botten. Om soffan har golvlister, hitta det område där de lister överlappar. Doppa borsten i diskmedel skum och lätt skura det till spot-test-området. Vänta flera minuter. Om du inte märker någon missfärgning, är det bra att fortsätta städa.

•Använd några mer såpvatten att skrubba borsta och lätt skrubba varje avsnitt i soffan. Efter du skrubba en sektion, sandskädda upp extra fukt med en ren, luddfri handduk. Gå vidare till nästa avsnitt och fortsätter på liknande sätt tills du rengöra hela soffan, inklusive båda sidor av kuddarna.

Tips & varningar

  • Om soffan används fortfarande har sin etikett, kolla det för ytterligare rengöring instruktioner. Om etiketten är markerad med ett "S", kommer du inte att kunna använda vatten eller vattenbaserade rengöringsmedel för att rengöra tyget. I stället måste du köpa en pulveriserad lösningsmedel/renare. I de flesta fall kan pulvret strös på tyget av soffan. Du har sedan vakuum eller borsta tyget för att ta bort lösningsmedlet.