Isop användning och biverkningar

Isop, en medlem av familjen sitt ursprung i Medelhavsområdet och kom till Nordamerika av kolonisterna för användning i teer, växtbaserade tobak och för sina antiseptiska egenskaper. Idag isop används för medicinalväxter, kulinariska, dekorativa och aromatiska resonerar och odlas över hela världen.

Lindra respiratoriska symptom

Använda isop som örtte, olja infusion eller gurgla för att lindra villkorar av det respiratoriska systemet som katarr (en inflammation i slemhinnorna), bronkit och astma. Isop kan användas som ett botemedel mot nästäppa, att lossa en hosta eller minska feber. Gör en infusion genom stöpning ½ tsk i ½ kopp varmt vatten och ta ½ till 1½ koppar per dag, en munsbit i taget.

En lugnande inverkan

Isop är rapportera till har en lugnande effekt på nerverna och kan minska ångest. Örten har också använts för att sätta på menstruation försenas på grund av spänningar och förhöjda stressnivåer. Blöt en trasa i en kyld infusion av isop och använda den för att bada ont i ögonen. Som ett örtte, kan isop användas till att minska inflammation i urinvägarna.

Aktuella användningsområden

Tillämpa isop lokalt för att lindra blåmärken, brännskador, insektsbett och stick. Lokal applicering är föreskrivna för att bekämpa herpesinfektioner som kan leda till utbrott av munsår.

Icke-medicinsk användning

Isop är en bitter mynta som kan vara alltför skarp i stora mängder. Använd sparsamt smak vilt och pate och öka smak av sockerlösningar för frukt rätter. Isop används också av likör tillverkare i bitter aperitif och eteriska oljor används i parfymer, Cologne, krämer och lotion. Isop värderas för sina antibakteriella egenskaper, och anläggningen själv gör ett härligt komplement till en ört gräns.

Biverkningar

Använd inte isop i belopp om du är gravid, ammar eller har en historia av epileptiska anfall. Starka doser, kan särskilt när destillerat som en eterisk olja, orsaka muskelkramper. I aromaterapi, kan isop ta på epileptiska symtom. Använd aldrig isop kontinuerligt och för längre tid. Använd aldrig oavsett mängd när man är gravid. Eteriska oljor absorberas snabbt av kroppen, så gäller mycket lite till att börja med för att säkert fastställa doseringen som kan tolereras och mest effektiv i behandling. Isop kan också orsaka illamående, yrsel, magbesvär och diarré. Symptom på över dosering kan omfatta trånghet i bröstet, yrsel och störningar i centrala nervsystemet.