Iowa havresorter

Iowa havresorter

Iowa är världsberömda för sin majs, men staten skördar skörden av många andra grödor, inklusive havre, som är en av dess stora små korn grödor besåtts under våren. Här finns även en anläggning för bearbetning för Quaker Oats företaget. Det finns över 150 druvsorter inom art av gemensamma havre eller Avena sativa, som Iowa växer många. Följande är bara ett litet urval.

Baker havre

Efter en utökad engineering process vid Iowa State University ut Baker havre framgångsrikt till odlare i 2006 för att hjälpa dem hålla jämna steg med mer lukrativa grödor. Uppkallad efter den inflytelserika agronomen Raymond F. Baker, visar Baker havre utmärkt avkastning och bättre än genomsnittet motståndskraft mot sjukdomar.

Buff havre

Buff Havre är en populär sort av havre utan skrov. Skroven måste tas bort från havre till krossgryn, vilket är vad människor äter gröt och andra havre-relaterade livsmedel. Denna process uppnås genom en energi-intensiva mekaniserade centrifugal acceleration, men med hull-mindre havre det allmänt händer under tröskning. Hull-mindre havre erbjuder en bekväm näringskälla för människor. dock har skrov sina användningsområden, till exempel foder.

Hingsten havre

Hingsten Havre är, liksom Baker havre, en ny sort av havre som har getts ut av South Dakota jordbruks Experiment Station (SDAES) under 2006. De har vitt skrov och är överlägsen andra vita skrov druvsorter, som Jerry, i korn avkastning och groat procent.

Excel havre

En mycket vanlig havre och Kanada, vitt skrov Excel Havre är känd för sin höga avkastning och robust halm (en viktig utlöpare av havre produktion.) Det är särskilt motståndskraftiga mot kronan rost och pesky gul dvärg virus, men det är känsligt att hejda rost.