Intressanta saker om växter som lever i den marina Biome

Intressanta saker om växter som lever i den marina Biome

Enligt University of California Museum av paleontologi, den marina biomen sträcker sig över "ca tre fjärdedelar av jordens yta och omfattar [s] oceanerna, korallrev och flodmynningar." Tusentals arter lever i dessa skiftande, livsviktiga ekosystem, av vilka många inte har ännu upptäckt av forskare. Växter i den marina biomen är extremt viktiga för livet på jorden och vattenlevande djur och människor lika beroende av dem.

Syre produktion

Alger, den allmänna termen för vattenlevande växtarter, är avgörande för livet på jorden eftersom det levererar uppskattningsvis 70 – 80 procent av all syre i atmosfären, enligt Ecology.com. De flesta Marina växter är knappt synliga encelliga fotosyntetiska organismer som flyta fritt längs vattenytan. Dessa växter absorberar koldioxid i atmosfären och genom processen av photosynthesis, omvandlar den till syre. Även mark växter producerar en stor del av jordens syre, alger är mycket rikligare eftersom omkring 70 procent av planetens yta är havet. Det finns över 7 000 arter av alger finns runt om i världen.

Kommersiell användning

Marina växter, som landa växter, har varit mycket fördelaktigt för människor under mänsklighetens historia. I århundraden har människor använt Marina biome växter för olika kommersiella ändamål. Många vanliga gödselmedel, pest kontroller, avloppsvatten behandlingar, gnugga föreningar, städare och läkemedel innehåller alger. Människor runt om i världen konsumerar dessutom alger eller tång som en del av deras vanlig kost, särskilt i Asien. Dessa växter ge en mängd hälsofördelar jämförbar med sina lummiga gröna terrestrial kusiner.

Fysiska attribut

Även om marina biome växter delar många fysiska attribut med landväxter, de skiljer sig i flera viktiga sätt. Marina växter, till skillnad från landväxter, har inte rötter, stjälkar, blad eller frön, enligt Amazing hav. I stället de absorberar näringsämnen från solens energi och mineraler, salt och andra näringsämnen i vattnet. Många marina växter fästa sig på stenar och andra stillastående objekt med rhizomer för att hindra sig själv från driver bort med strömmen. Marina växter producerar inte också blommor men ganska små sporer som växer nya anläggningar utan behov av pollinering.