Intressanta fakta om toaletter

En toalett är både ett oglamoröst fixtur och en nödvändighet på samma gång. Ofta lämnas en toalett utan uppmärksamhet tills det slutar att fungera eller är alltför smutsiga. Om du är obekant med hur en vanlig toalett fungerar, kan du bli förvånad över vissa fakta om dem.

De är i grunden enkel att reparera

Från toaletten till toalett, kräver samma symptom och problem som uppstår samma typ av reparation. Om en toaletten spolar av sig själv eller håller igång, är orsaken densamma, även i olika toaletter. Titta på delarna i tanken av någon gravitation-flush toalett. Dessa delar göra samma jobb, och i princip repareras på samma sätt, som nästa gravitation spola toaletten. Till exempel om tankens fylla ventil använder en kolven, float kopp eller membran, ersätta du varje av dem på samma sätt.

De använder det mest inomhus hushållsvattnet

Toaletter står för den största delen av ett hem inomhus vattenanvändning, enligt Naturvårdsverket. Cirka 70 procent av en hushållets totala vattenanvändning används inomhus, och detta, toaletter beaktas för 26,7 procent det inomhus vattenutnyttjande. Detta belopp är större än den ungefärliga priser används i kläder brickor, som utgör cirka 21,7 procent. Wc: TS vattenanvändning dvärgar användningen av andra badrum objekt, till exempel i duschen, som, enligt EPA uppskattar, står för cirka 16,8 procent en hemmets totala inomhus vattenutnyttjande.

De nu använder mindre vatten än tidigare

Om toaletten i hemmet tillverkats före 1995, använder det förmodligen för mycket vatten. 1995 anges federal lag att toaletter bara kan använda upp till 1,6 gallon vatten för varje spolning. Jämför det till toaletter från 1980-talet, där ca 3.5 gallons vatten spolas ner i avloppet varje gång. Åren dessförinnan, toaletter supit ca 7 gallon vatten vid varje spolning. Installera en nyare modell toalett kommer att skära märkbart på vattenanvändning och räkningar.

Det finns två skål typer

En toalettstolen anses vara antingen standard eller avlånga. De två olika typerna kräver sittplatser av olika storlek, och en plats som passar en passar inte på andra. En vanlig skål kallas också en rund skål, och kräver en plats som mäter cirka 16 1/2 inches. Däremot har en avlång skål en placera som mäter ca 18 1/2 inches. För att bestämma skålen storlek, mått från centrum på gångjärnet inlägg till en mittpunkt på utanför framsidan av skålen.