Intressanta fakta om Red Oak Leaf

Intressanta fakta om Red Oak Leaf

Red oak används för timmer och uppskattad för den lysande röda bladen vända i höst. Trädet kan växa från utsäde eller från rotstocken. Det finns mer att bladen än helt enkelt deras höstfärg. Deras intressanta egenskaper kan inte bara hjälpa dig att identifiera träd utan hjälper dig att få känna trädet också.

Borst Tips och andra egenskaper

Red oak leaf kan identifieras genom att det är "borst tips" blad loberna. Detta innebär att varje LOB av ek blad avslutar i en stel hår. Red oak bladen är glansigt gröna till hösten. Södra röd ek, en annan sort, har blad med en klockformad bas och en lång central LOB. Båda sorter av leaf är lite lurviga på deras ljusare undersida.

Marcescence

Marcescence är ett fenomen sett i vissa lövträd, särskilt oaks. Istället för att kasta alla dess blad i sent falla, trädet behåller många av dem. Om trädet inte utveckla skyddande fläckar där bladstjälkarna möts grenen bladen dör före, håller trädet blad att skydda sig mot öppna sår.

Fördelar

Red oak bladen ge fördelar. De växer i en bred krona runt trädet och ge skugga och skydd från regnet. Deras rika gröna kontraster med brun eller grå bark av träd för en vacker syn. Eklöv, som kan växa till 10 inches lång, göra roliga leksaker för barnen eller höstens heminredning. Ekollon är ätliga, och Barken har läkande egenskaper.

Läge

Röd ek träd är utbredd i Nordamerika. Territorium omfattar de flesta av den östra kusten av USA. Norra röd ek växer från Alabama till Nova Scotia, Kanada, och södra röd ek växer från Virginia till Florida och i östra Texas.