Intressanta fakta om lönn träd

Intressanta fakta om lönn träd

Lönn träd är en vanlig syn i norra USA. Deras fantastiska färger och distinkta bladen gör dem lätta att identifiera. Frön från lönn träd är ofta kallas helikoptrar på grund av sin form och hur de flyter till marken.

Färg

Bladen av lönn träd varierar från grönt till en djupt röd under våren och sommaren månader. På hösten vända bladen livfulla nyanser av rött, gult och orange innan de faller till marken.

Blad form

Bladen av lönn träd kan vara en av de mest kända blad från ett träd. Varje blad har fem lober med en djupt U-formade indrag mellan loberna.

Sirap

Lönn träd inte kan utnyttjas för sap tills de är minst 30 år gammal. Avlyssning sker i slutet av vintern, dränering trädet av upp till 10 procent av sin sap. Det tar upp till 50 gallon av sap att skapa en gallon lönnsirap.

Trädhöjd

Lönn träd varierar kraftigt på deras mogna höjd. Japansk lönn träd, som ofta är tillverkade som bonsaiträd, är den minsta sorten. När de är fullt mogna, de kommer att vara mellan sex och 25 fot lång. Sugar lönnar, den största lönn trädet, är kända för att nå över 100 fot lång när den är fullt utvecklad.