Intressanta fakta om dammsugare

Intressanta fakta om dammsugare

Dammsugare är inte en trevlig apparat du använder. Om de var, skulle inte du ha mycket användning för dem. Är du säkerligen bekant med denna maskin som tar bort smuts, damm och jord från dina mattor och andra ytor. Men det finns massor av intressanta fakta om dammsugare du förmodligen inte vet. Dammsugare kanske inte verkar vara de mest spännande föremål, men som många produkter, de erbjuder en inblick i vår historia och har en plats av betydelse för kulturen.

Det första vakuumet

Världens första dammsugare uppfanns 1866. En man vid namn Ives W. McGaffney skapat denna manuell vakuum som fungerade med hjälp av en vev som bifogas bälgen för att suga luft från en tub. Det atmosfäriska trycket åter luft på ytan i röret på grund av skillnaden i lufttryck berodde på veva. Medan vakuumet som arbetat för att plocka upp smuts och skräp från golvet i slutet av slangen, var skräp helt enkelt omfördelas ur en ventil på enheten. Denna metod för "rengöring" förblev standard i dammsugning tills vakuum filtret introducerades av Hubert Cecil Booth 1901, enligt webbplatsen uppfinnare strategier.

Två personer jobb

Tänk om dammsugning ditt hus krävs hjälp av en partner. Vid ett tillfälle fanns ett behov för två personer att slutföra jobbet. Som dammsugare blev vanligt i hela England, Frankrike och USA, de nonelectric enheterna förbättrats, men många fortfarande krävs en person att man vakuumslangen och den andra att arbeta hand vev som fot pedaler att ge sug.

Efterfrågade produkter

Dammsugare är bland de vanligaste hushållsapparater som eget folk. Redan innan de blev kända som en viktig del av daglig städning, var deras popularitet uppenbart. Enligt mattan och Rug Institute hemsida hade 27 procent av bostäder med El 1938 en dammsugare. Inom 10 år ökade andelen till 40 procent. Beräkningar visar idag att 98 procent av alla hushåll som äger en dammsugare, vilket gör att dammsuga en av de vanligaste apparater ägs--mycket goda nyheter för dem som är i vakuum verksamheten eftersom moderna folk tydligen inte kan klara mig utan en. I själva verket har dammsugare den största försäljningsvolymen för någon större apparat i USA, enligt webbplatsen mattan och Rug Institute.

Varför de kallar det en dammsugare

Om du har någonsin undrat varför engelsmännen och några andra människor runt om i världen hänvisa till dammsugaren helt enkelt som en "dammsugare", är det mannen som först gjorde maskinen populära. 1908 W.H. Hoover, far till den slutliga USA: s President Herbert Hoover, elektriska sug Sweeper företaget och heter själv ordförande. Av 1922, företaget omorganiserades och bytte namn till Hoover företaget. Han växte verksamheten till en ledare i vakuum produktion, med 8200 anställda och producerar 2 000 enheter per dag. Hoover blev världsledande på dammsugare, och många människor började hänvisa till dammsugare som "Hoovers" därför.