Intressanta fakta om cypresser

Intressanta fakta om cypresser

Namnet "cypress" används för att beskriva träd och buskar i familjen cypress. De är populära bland landscapers och husägare. Det finns sorter av cypress träd som kan växa i nästan alla markens tillstånd, vilket gör det en mångsidig träd för odlare. Cypress är populär för landscapers eftersom det är stor, kan anpassa sig till olika klimat och villkor, uppnår rejäl tillväxt och kan användas för privatlivet.

Cypress arter

Den vanligaste cypress träd som odlas i USA och världen är Leyland cypress, bald cypress, italienska cypress, Arizona cypress och pond cypress. Enligt webbplatsen trädgård guider kan av Leyland cypress nå en höjd av 50 fot och växa 3 till 4 fötter årligen. Det överskuggas endast av bald cypress, som kan nå höjder 70 fot.

Klimat och jordmån

The3re är en mängd cypress träd för nästan alla klimat och jordmån tillstånd. Enligt University of Florida IFAS förlängning hemsida odlas cypress sorter i jord som sträcker från lera till mucks och torv. Cypresser föredrar måttligt väldränerad jord, till exempel sand loams, men vissa sorter kan växa i dåligt dränerad leror, andra i våtmarker.

Storm vatten dränering stöd

Enligt University of Florida IFAS förlängning hemsida, kan cypress träd användas som husägare för att hjälpa deras storm vatten avlopp. Cypress sorter som skallig och dammen cypress blomstra i våtmark miljöer och agera för att förhindra översvämningar i spöregn områden. Skallig och dammen cypress används också för virke eftersom de växer tillbaka snabbt och är riklig i våtmarken regioner.

Lumber

Cypresser i nästan alla sorter används för timmer och marktäckning på grund av deras naturlig motståndskraft mot röta och snabbt växande förmågor. Enligt webbplatsen IFAS förlängning University of Florida, 23 procent till 54 procent av skallig och pond cypress befanns ha levande skott bara två år efter skörden. Den snabba tillväxten av cypress gör det en hållbar träd för timmer skördare med liten miljöpåverkan.

Röta resistenta

Sönderfallet orsakas av mikroorganismer, svampar, insekter och andra organismer som betraktar träden vara mat. Enligt National Gardening Association hemsida anses cypress trä ha en naturlig motståndskraft mot röta, vilket gör det en stor utomhus trä för att bygga. Röta motstånd kan virket från cypress trädet som ska användas som byggnadsmaterial där naturliga förfall, utan hjälp av kemiska inhibitorer, kan ta årtionden.