Instruktioner om hur man målar bilder på glas

Trots att glasmålningar är vackra och utsmyckade glas och glas rätter lägga en härlig utflytning till ditt bord, är många av dessa objekt dyra. Dock kan du enkelt göra dekorerade glas rätter och faux glasmålning hemma. Målning på glas tar mer tålamod och lite mer förberedelse än målning på trä eller duk, men det kan lägga till några riktiga flare och originalitet i fönster, speglar och många andra glas bitar. Pebeo Vitrea färg, tillgänglig på hantverk butiker, är färg speciellt framtagen för att måla på glas. Det smeta inte så mycket som vanlig akryl färg, och med lite tid i ugnen det säkringar till glas rätter och blir permanent, att göra förskönat objekt både praktisk och vacker.

Instruktioner

•Wash och torr glaset grundligt i en diskmaskin är om möjligt eller för hand om du har ingen diskmaskin eller glaset ett fönster eller en spegel. Detta tar bort damm, smuts och olja som kan förhindra att färgen ansluter sig till glaset.

•Välj din första färg och din design. Om du använder en stencil, tejpa fast den på glaset med maskeringstejp att förhindra limrester och tryck på innerkanterna till glaset med fingrarna. Till svamp frimärken, häll lite färg på ett papper plattan och doppa svampen in i den. Blot svampen lite innan för glas. Du kan också frihand med penslar.

•Arbetar långsamt och försiktigt. Vanligt med glas, ju enklare design desto bättre. En liten avslutande vinstock av blommor ser bättre ut än en trädgård och en enstaka fågel ser bättre ut än en flock. Full "målat glas" bilder och mönster är undantaget.

•Tillåt färgen att torka helt. Om målning glas eller glas rätter, placera bit i ugn på 325 grader Celsius i ca 40 minuter. Om målning ett fönster eller en spegel, är du klar. Se till att måla Fönstren på insidan.