Instruktioner för foten träbroar

Instruktioner för foten träbroar

Om bara vill lägga till intresse i ditt landskap, eller som ger tillgång till en ö eller andra sidan av en liten bäck eller ravin, gör en träspång ett utmanande gör det själv projekt. Med prefab järnväg sektioner från departementet prydnad i din lokala hem förbättring butik, kan du halvera arbetet och få resultat som är säker på att få komplimanger varje gång. Överbryggar upp till 16 fot lång kan byggas från lager virke. Konsultera ingenjör innan du försöker större broar, för att garantera säkerheten.

Instruktioner

•Mark din bro hörn på ena sidan av området överbryggas genom att köra i två trä stakes, 50 inches isär på minst 16 inches tillbaka från kanten. Kör i två mer insatser på andra sidan, fördelade 50 inches isär och jämnt fördelade från två första stakes att skapa en rektangel. Knyt mason's garn runt alla fyra stakes tätt. Använda en sträng nivå och justera garnets så att det är nivån kör i alla fyra riktningar och även med marken i högsta hörnet.

•Dig post hål i varje hörn av denna rektangel med en post hål digger. Göra hål 24 inches djupt. Bredda dem ut stora nog att ta emot 12-tums rund kartong konkreta former. Skär en form till höjd med en geringssåg för varje hål, så att de vilar i botten av hålen med deras toppar även med garnets. Formulären i hålen och driva fyllning smuts i runt sidorna för att hålla dem stadigt.

•Mix tillräckligt konkret att fylla varje form till toppen och plana ut dem med en murslev även med strängen. Passa en 10-av-1/2 tums fönsterbräda plattan anchor bult i mitten av varje konkret piren, så att det sträcker sig upprätt 5 1/2 inches över betongen. Fönsterbräda plattan ankare bultar är typ av bult i en stiftelse för bultning väggarna på plats. Låt betongen härda över natten.

•Lay ut två 6-av-6 balkar över området överbryggas, så att deras ändar är på bryggorna, en på varje sida av bron. Skär dem till längd, så att de sträcker från baksidan av en pir, på baksidan av mitt emot piren. Använda en cirkelsåg för att göra snittet. Linje balkar med bultarna och markera positioner på strålen.

•Bore ett 1/2-tums hål genom varje bom i slutet av varje centrerad i bredd på balken och i linje med bult. Lyfta balkar upp och dem över bultarna att förankra dem på plats. Åtgärd från utanför till utanför 6-av-6 strålar en gång de är på plats och skära tillräckligt 5/4-av-6 behandlade kortlek styrelser till längd för att täcka hela längden av bron, kör sida till sida.

•Sätt däck styrelser att topparna på 6-av-6 balkar med 1 5/8-tums behandlas däck skruvar. Använd två skruvarna genom varje ände av varje bräda. Installera 4-av-4 inlägg parentes i varje hörn av bron, ovanpå däcket styrelser. Installera en fästet varje 8 fot längs varje kant av däck. Placera varje fäste och enhet 1 5/8-tums behandlas däck skruvar ner genom hålen i fästet genom den prydnad i balkar nedan för att montera dem.

•Kapa en 36-tums-långa 4-av-4 post för varje fäste. Installera prefab däck järnväg sektioner mellan varje inlägg. Varje sektion har en integrerad topp och botten järnväg upprätt spindlar varje 4 inches. Utrymme dem över däck av bron med en skrot av 4-av-4 post under och placera dem så att deras utanför ansikte är jämnhöjd med frontytan på inlägget. Kör en 1 5/8-tums behandlas däck skruv genom varje hål i varje fäste att fästa dem. Det finns en fästet längst upp och längst ned i varje ände av varje järnväg avsnitt. Installera en järnväg mellan varje inlägg.

Tips & varningar

  • Var noga med att be om 5/4 prydnad i stället för 1 1/4-inch-thick inplankning, som kan förvirra timmer återförsäljare.