Instruktioner för att tvätta ett duntäcke

Duntäcken är dyra och är bra för att hålla dig varm på natten. När de blir smutsiga och behöver rengöras, måste de hanteras korrekt och med omsorg. De bör inte tvättas för ofta eller de kommer inte att vara länge. Ta hand om din tröstare och det kommer att göra för en bättre investering.

Allmän information

Duntäcken och kuddar är inte gjorda av fjädrar; ner är materialet på undersidan av fåglarna som hjälper dem hålla värmen på vatten och svala på sommaren. Ner kommer från antingen ankor eller gäss. Duntäcken är generellt dyra, speciellt bra kvalitet och kära. Viktiga saker att veta när du väljer ett duntäcke är tråd räkna och fylla makt. Trådantal avser material som täcker ner. Få en med en hög Trådantal. Fyll power är mängden utrymme som ett uns av ner tar upp och är ett bra mått på isolering. När du köper ett duntäcke är det också viktigt att få en bra garanti. Garantier varierar från ett år till en livstid. Ditt duntäcke bör täckas med ett påslakan. En påslakan är som en stor örngott för din tröstare. Det håller tröstare ren och möjliggör olika stilar för din säng.

Tvätt

Duntäcken bör inte tvättas ofta, kanske en gång var femte år. Vissa tillverkare eller återförsäljare bara rekommendera professionell rengöring, men med rätt omsorg de kan tvättas av den genomsnittliga personen. Duntäcken behöver mycket utrymme när tvättas för att undvika att bli skadad och slits i maskinen. Om du ska tvätta ditt hjälparen själv, är det bäst att ta det till en tvättstuga som har en stor, Frontmatad tvättmaskin. Använd en icke-bleka tvättmedel. Tvätta din hjälparen kan krympa det tre till fem procent. Tvätta inte ett duntäcke om det verkar alltför gamla eller slitna.

Torkning

Hjälparen kommer luktar funny efter tvätt men detta är normalt och försvinner när det är torrt. Det är mycket viktigt att helt torka hjälparen. Detta kan ta många timmar och bör ske i en stor kommersiell torktumlare. Sätta en tennisboll i en eller flera strumpor och placera den i torktumlaren för att hålla hjälparen fluffed eftersom det torkar. För att undvika att få din tröstare brända, ta det ur torktumlaren och ludd det varje så ofta.