Instruktioner för att bygga en damm med vattenfall

Instruktioner för att bygga en damm med vattenfall

En av de bästa saker du kan göra för att accentuera din bakgård är att bygga en damm med vattenfall. Förväg formgjutna dammar kan köpas på den lokala järnhandeln, men kan kosta hundratals dollar. Du kan köpa de enkla tillbehör för att göra din egen damm. Bygga en damm lätt kan göras under en helg. Du kan lägga till fisk eller olika vattenväxter din damm funktionen att ge din trädgård en trevlig utseende.

Instruktioner

•Var din spade och etch konturerna av din damm. Se till att du beskriva ungefär en 3 fot lång vid 2 fot bred väg på toppen av din damm för din vattenfall funktion.

•Använd bandet mäter för att mäta den bredaste delen av dammen och den längsta delen av dammen. Multiplicera bredden av längd för att få numret till din kvadratmeter.

•Inköpt din damm liner och pump på den lokala järnhandeln. Dubbla kvadratmeter av din damm att köpa rätt storlek damm liner.

•Dig ut konturerna av din damm med din spade. Se till att din vattenfall kör är lutad nedåt minst ett par inches så vattnet rinner ned i dammen. Gräva ner till ca 3 fot djupt i mitten av dammen. Du kan ragla hyllor i dammen på grundare djup av 2 fot och 1 fot från center om du planerar på att lägga till fisk och vill ha några platser för dem att dölja.

•Lay din damm liner över dammen. Stig liner försiktigt in i dammen så att det är fast mot marken i alla ställen inne i dammen.

•Var din sax och klippa runt alla kanter av dammen, inklusive funktionen vattenfall. Lämna ca 2 fot av överskjutande liner runt alla kanter.

•Var din överflödigt smuts från gräva ut dammen, och täcka alla kanter av funktionen damm och vattenfall; stampa ner med foten. Lägg ditt huvud-stora stenar runt alla damm kanter.

•Placera din pump i mitten av dammen. Istället för att göra en fontän i mitten av dammen, Fäst slangen utbyggnaden och kör slangen till toppen av din vattenfall.

•Var din aska blockera och placera den på toppen av din vattenfall. Placera en trevlig snygg rock på toppen av aska blocket. Placera stenar runt aska block att dölja det, men låta baksidan öppet så att du har tillgång till springa din slang igenom. Se till att framsidan av aska block också blockeras från vyn med stenar.

•Köra tillägget slang genom baksidan av aska block, och pop ut direkt under den stora klippan ovanpå aska block. Ta din trädgårdsslang och fylla dammen fram till vattennivån är cirka 4 inches från överkanten av dammen. Anslut din pump till en outlet eller förlängning sladd och slå på den. Justera vattenfall slangen som behövs för att det ser naturligt. Begrava alla slangar och förlängningssladdar när din vattenfall är klar.

Tips & varningar

  • När du tar damm liner ur paketet, vara mycket försiktiga med att riva den