Instruktioner för att använda roterande verktyg

Roterande verktyg kan användas för många uppgifter, från skära hål i trä eller gips för att känsliga slipning och slipning arbetstillfällen. Sällskapsdjur egendomsrätt använda även roterande verktyg för att slipa ner deras hundens naglar med precision. Tillbehör finns för blade slipning, borrning, formning och polering av metall och för många andra jobb, att göra roterande verktyg ett mångsidigt komplement till verkstad eller verktygslådan.

Att välja roterande verktyg

Det finns en mängd olika roterande verktyg, varierar i kraft och bärbarhet. Välj den roterande verktyg som är bäst lämpad för jobbet till hands. Om du arbetar på en craft-projekt och måste klippas eller sand trä, kakel eller metall, ger en handheld trådlös modell dig störst flexibilitet. Sladdlös modellerna är idealiska för slipning husdjur naglar eller arbetar på ett avstånd från eluttag, men utan sladd roterande verktyg erbjuda högre hastigheter och kan du arbeta för längre tid.

Välj tillbehör--skivor, borra bitar och slipning bifogade filer--som är avsedda för jobbet du planerar att göra, oavsett om du kommer att skära glas eller gradning metal. Leta efter en flexibel axel att hjälpa dig med fina hantverk och efterarbeten. Dessa axlar hanteras som en penna och är anslutna till det roterande verktyget. Du kan köpa något märke av bilagor till använda med din roterande verktyg som axel storlek är samma. Tunga roterande verktyg som är jobb-specifika, till exempel för styckning gips, har färre bilagor tillgängliga.

Med roterande verktyg

Om du använder en trådlös roterande verktyg, ladda batteriet helt. Du kanske vill köpa ett andra batteri om du planerar att arbeta för lång tid. Samla allt material du behöver för ditt jobb innan du börjar arbeta. När du använder en mängd olika bilagor, placera dem på arbetsbänken i den ordning som du kommer att använda dem.

Använd skyddsglasögon för att skydda dina ögon från den fint damm som skapas när du arbetar. Läderhandskar skyddar dina händer från små skärvor om du skära glas eller kakel. Om det roterande verktyget blir obehagligt varm medan du arbetar, stänga av och låt det svalna innan du fortsätter.

Kontrollera att nätsladden är borta från huvudet av den roterande verktyget för att undvika att av misstag skära eller skada den, och regelbundet byta bitar så fort de visar tecken på slitage. Ren din roterande verktyg med en mjuk trasa innan du lägger undan. Detta bidrar till att eliminera någon damm eller partiklar som kan ha fastna i maskinen medan du arbetar.