Installera en Nel septitank

Vad är en Nel septitank?

Nel är septitank som kommer i flera storlekar beroende på behoven i hemmet där den är installerad. Till skillnad från många äldre modell slamavskiljare, är Nel slamavskiljare gjorda av överlappande lager av slitstark plast. De många slamavskiljare är gjort av metall med konkreta foder, är dessa plast slamavskiljare lättare att installera, mindre ömtåliga och bryta ned mycket långsammare med åren. Med en längre funktionell livslängd är Nel slamavskiljare mer kostnadseffektivt.

Beredning

Innan en Nel septitank kan installeras i ett hem, måste en första recension lokala förordningar och föreskrifter om slamavskiljare. Ofta finns det gränser på storlek och dimensioner av septiktank installeras i ett visst område, också det måste finnas gott om öppen mark där septitank är installerat ska fungera som en dränering fält. När du har hittat alla här ute, kan du behöva få ett montage eller byggande tillstånd innan du sätter i din nya septitank. Detta innebär normalt del pappersarbete, en officiell inspektion av marken där tanken är att installeras och en översyn av din hem VVS ritningar att se till att du kommer att kunna ansluta septitank till husets VVS.

Installation

Med alla formaliteter och planering ut på vägen, kan installationen börja. Lastbilen som ankommer med nya septitank har en kran på att få tanken att sänkas tryggt in i hålet på din mark. Som lastbilen inte kommer stanna länge, är det bäst att se till att hålet grävs och dränering omge utsatt, innan lastbilen anländer. Detta kan innebära några veckor av smärtsam arbetskraft med en spade eller en timme med en hyrd grävare om du uppfyller certifieringskraven för med hjälp av en. Omge sätter in dränering bör grävas till ungefär halva djupet på hålet, de exakta dimensionerna beroende på storleken på Nel septitank som installeras. Ett dike bör också klippas från där den septitank inloppsport kommer att sitta till husets VVS-system.

Med golvet i hålet jämnas, kan tanken sänkas i. Flera längder av PVC-rör och några vattentät epoxy är allt som behövs för att ansluta tanken till VVS. Med detta gjort, fyllas hål och dränering fältet i. Man kanske vill överväga att placera sod tillbaka över smutsen att främja tillväxten av nytt gräs.