Installation idéer för Pool kakel

Installation idéer för Pool kakel

Pool kakel kommer i en mängd olika stilar och material. De mest populära inkluderar keramik och porslin. Marmor, glas och natursten plattor är också tillgängliga för ditt projekt. Det material du väljer beror delvis på utseendet du vill och funktionen av kakel. Marmorkakel tenderar att vara mer robusta och naturligt, medan glas och porslin plattor är konstnärliga och vackra. De kommer också i flera olika färger. När du bygger din poolområde, överväga installation och utveckla din egen plan.

Färgglad mosaik

Många pool ägare väljer att installera kakel i sin pool i ett mosaikmönster. Detta skapar en vacker och listig accent. Brickor kan installeras i något mönster du väljer men några av de bästa idéerna är installera stora mångfärgade plattor i botten av poolen. Bilda ett blommönster genom att installera stor kvadrat kakel i kronblad former på botten av poolen. Sedan omge dessa plattor med en enfärgad kakel installation av vit eller blå. En annan idé är att skapa ett svartvitt mönster som en checker board längs botten av poolen. Mosaik kan vara enkla eller komplexa och begränsas endast av din tid och fantasi.

Kantning

Pool kakel kan också användas som bård runt kanten av poolen, antingen ovanför eller under vattenlinjen. Med en mörkare kakel här ger en kontrast och markerar du raden i vatten. Eftersom den mörka färgen förskjuter lättare pool kakel, är skillnaden slående. Marmorkakel är ett idealiskt val i denna typ av installation. Dock färgat glas och porslin plattor också lägga till färg och reflekterar ljus. Keramiska plattor i valfri färg kommer att vara ett billigare alternativ och fortfarande ger en kontrast.

Steg och däck

Kakel ger bättre villkor för steg än din pool yta i de flesta fall. Keramiska plattor används vanligtvis här deras hållbarhet och yta. Om du väljer att kakla din pool steg, använda en bricka som har en grov yta, eller lägga en halkfri färg till kakel. Porslin, glas och polerad marmor plattor kommer att vara smart. Det finns grov, polerade plattor som ger mer dragkraft. Installera marmor plattor på stegen är ett hållbart alternativ som också lägger till en sofistikerad accent i poolen.