Inomhus Palm Tree sjukdomar

Inomhus Palm Tree sjukdomar

Inomhus palmer är attraktiva växter för inre landskap, erbjuder graciösa former, en mängd blad former och storlekar och olika växt höjder. Palmerna kan vara svårt att ta hand om. Trädgårdsmästare kan bättre diagnostisera och behandla problem genom att vara bekant med vanliga sjukdomar av inomhus palmer.

Rotröta

Rotröta uppstår när jorden av en växt är mättad med vatten, lämnar inget utrymme för syre. Vatten-absorberande rötter dö, och växter lida nedgång och möjlig död.Palms föredrar ständigt fuktig jord. Vatten grundligt när toppen av jorden torkar och kasta bort det vatten som rinner av. Att välja en väldränerad jord och inte låta palmer att stå i vatten kommer att förhindra rotröta.

Spindel kvalster

Spindel kvalster hål blad och livnär sig på växternas sap, orsakar gula flecking på leaf ytan. Spinn är för små att se utan en hand lins, men deras närvaro kan upptäckas om sadelgjord hittas. Spinn är svåra att kontrollera och förhindra skadedjursangrepp är nyckeln. Stressade plantor är mer mottagliga för mite infestations och god hälsa kan främjas genom att hålla handflatorna fuktig, öka luftfuktigheten och att undvika exponering för direkt sol. Växter med allvarliga angrepp ska kasseras. Bespruta palms kan ofta med en svag tvål och vatten blandning också hjälp kontroll spider mite angrepp.

Sköldlöss

Tecken på skala infestationer inkluderar leaf spots, gren ramorum och dvärgväxt tillväxt. Sköldlöss visas ofta som små knölar på grenar och längs midribs blad. Vuxen Sköldlöss är orörliga och innesluta sig i en vaxartad beläggning. Juvenil Sköldlöss, kallas även crawlers, rörliga, men är för små att se med blotta ögat. Sköldlöss är svåra att kontrollera eftersom unga exemplar är för små att se och vuxna är skyddade från insekticider av deras vaxartad beläggning. Besprutning växter av med vatten för att avlägsna sökrobotar och beskärning angripet palmkvistar befolkade med vuxna kan hjälpa kontroll infestationer.

Mealybugs

Mealybugs är mjuk arbetsföra insekter som är synliga för blotta ögat och ofta visas som vita, bomull massorna. Mealybugs använda piercing mouthparts för att suga sap från växtvävnad. De utsöndrar ett fluffigt vitt vax som ger dem deras bomull utseende. De finns ofta i grupper på undersidan av bladen och punkter där grenarna möts stammen av handflatan. Angrepp kan orsaka gulfärgning av löv, blad drop och dålig tillväxt. Besprutning stora grupper med en blandning av alkohol och vatten och fysiskt ta bort dem kan stöd i kontroll. En bomullstuss doppad i tvättsprit är användbart när inriktning enda insekter för borttagning.