Inomhus hängande växter att ta södra exponering och Full sol

Inomhus hängande växter att ta södra exponering och Full sol

Hängande korgar är en stöttepelare i indoor gardens, där utrymmet bredvid väl upplysta windows är ofta en premie. Ljus och värme nära söderläge fönster kan vara intensiv även vintertid, så att välja en växt som trivs det kan vara en utmaning. Lyckligtvis för inomhus trädgårdsmästare trivs många allmänt tillgängliga växter i en södra exponering.

Pelargoner

Många typer av pelargoner (Pelargonium spp.) växer bra inomhus i södra Fönstren. Zonal pelargoner (P. x hortorum), den gemensamma potten och sängkläder pelargoner, göra bra hängande korgar för soliga områden. Hålla dem deadheaded för att uppmuntra rebloom. Doftande pelargoner behöver full solen av en södra exponering att utveckla de flyktiga oljor som doft bladen. Ivy pelargoner (P. peltatum) och Martha Washington hybrider växer bra i södra och västra exponeringar under de kallare månaderna men bör flyttas till ett fönster i östra eller norr på sommaren.

Coleus

Odlas för sina extravagant färgade och brokiga blad, coleus (Coleus x hybridus) brukade vara strikt en skugga växten, men nyligen uppfödare har infört sun-älskande sorter som behöver full sol att utveckla sina ljusa färger. Sun-älskande sorter innehåller Alabama solnedgången, med gula kanter, röda blad och vinrött sön, en stor sort med Bourgogne-röd, hjärtformade blad. Ananas har lime-guld blad med röda stjälkar, medan plommon Parfait har ruggig, lila-plommon blad med rosa marginaler. Solar serien kommer i många färger, alla av dem lämpar sig för full-sön korgar. Hålla coleus korgar fuktig men inte blöt, och nyp tillbaka någon blomma stjälkar som bildar för att hålla växten yvig.

Allamanda

Allamanda (Allamanda cathartica), även kallad golden-trumpet, är en tropisk vinstockar som odlas för sina klargula blommor. Flera sorter finns, inklusive dubbel-blommiga Flore Pleno. Allamanda inte bara spår i hängande korgar, men några stjälkar också lindar sig runt de hängande kedjorna. Skär tillbaka spretig växter, som de snabbt ska föryngra sig själva. Observera att allamanda är giftiga, så Använd det med försiktighet om det finns små barn eller husdjur i ditt hushåll.

Bougainvillea

Bougainvillea (Bougainvillea hybrider) är woody, tropisk vinstockar används ofta i Florida och southwesten som landskapet växter för att dölja fula väggar. De gör härliga hängande korgar i resten av landet. Sina färgglada blommor, är vanligtvis i olika nyanser av rosa eller gul, faktiskt modifierade blad, kallas stödblad, som uppmärksammar de sant, liten vit blomman inuti. Bougainvillea behöver full sol och värme att blomma, så ett söderläge fönster är perfekt inomhus. De växer bäst i väldränerad, rika jord som är något surt, så Lägg några torv i planteringsjord blandningen. Låt jorden torka lätt mellan vattningarna, men låt inte växterna vissnar eller få knastertorr.

Andra sol-älskare

Årliga vinca (Catharanthus roseus) gör en bra hängande korg för soligt fönster, men växterna finns ofta i plantskolor endast i slutet av våren och försommaren. Heliotropes (Heliotropum arborescens) har cherry pie-doftande lila eller lavendel blommar. Silver-blad lakrits växten (Helichrysum petiolare) ingår ofta i blandade behållare men gör en härlig hängande korg på egen hand. Chenille växter (Acalpha hispida), med sina luddiga röda blommor, är gammaldags växter njuter av en ny våg av popularitet; de trivs i soligt fönster. Och glöm inte vax begonias (Begonia semperflorens), en standby sängkläder växt som är också ett bra val för hängande korgar.