Inlägget & Rail Fence stilar

Inlägget & Rail Fence stilar

Post och järnväg staket är en av de mest enkla typerna av stängsel, som de består av horisontella skenor upphängd mellan stora inlägg. Trots att så enkelt, post och järnväg staket finns i några olika stilar och är gjorda av några olika material.

Material

Traditionellt, var post och järnväg staket gjorda av trä, även om det idag några ytterligare alternativ finns. Trästolpe och järnväg staket kan skapas ur dimensionell virke, tillgänglig på nästan alla hem förbättring butik. Om träet behandlas, kan det pågå i många år i nästan alla miljöer. Vinyl post och järnväg staket kommer som en del av en sats, med inlägg och skenor till kontakt med varandra. Vinyl är lite enklare att installera och är mycket lågt underhåll. Det finns några metallstolpe och järnväg staket, även om de är oftast ganska dyrt.

Post och järnväg former

Inlägg kan vara runda eller fyrkantiga, med square är det enklaste alternativet för att installera staketet, men runda vanligtvis ser bättre i slutändan. Rails är ofta rektangulärt, men dessa kan vara runda också. Storleken på staketet bestäms vanligtvis av antalet skenor, vilket är vanligen mellan två och fyra, men kan vara högre på mycket höga staket.

Gemensamma typer

Det sätt som rälsen ansluter till inlägg är ett annat sätt att skilja mellan post och rail fence stilar. Varvet lederna, är när järnvägen överlappar posten och sedan spikade på plats, det enklaste att installera men generellt ser värst. Butt lederna har rails slutet på inlägget där de är fastsatta med långa naglar eller ett fäste system. Slitsade lederna, är där det finns ett hål genom inlägget där rälsen glida genom och på plats, svårast att installera, men har den bästa övergripande utseendet.

Split Rail

Split rail fence tekniskt anses vara en post och järnväg staket, det är bara inlägg och räcken, men det anses ibland en separat typ av stängsel. Inlägg i en split rail fence är nästan identisk med post och järnväg stängselstolpar, även om de alltid använder en slitsad gemensamma typ. Rälsen är gjorda av en rund Stock som har delats in i inkvarterar, därav namnet split rail. Dessa staket har en mycket rustik look och kan vara ganska attraktivt när installerats korrekt.