Inground Vinyl Pool Liner problem

Någon form av poolen kommer att ha problem med tiden. Vinyl liners för pooler är utformade att pågå under många år. Trosskydd kan skadas av kemikalier, väder och normal användning. Problemen med vinyl-fodrade pooler är annorlunda än de som förknippas med konkreta pooler och kräver sina egna lösningar.

Läcker

Läckage i vinyl liners är ett vanligt problem. Om du måste lägga till en tum eller mer vatten varje vecka, inte inklusive vad har försvunnit på grund av stänk och avdunstning, kan då du ha en läcka. Läckan, kontrollera områdena runt armaturen, stegar och skimmer korgen. Du kan använda en spruta fylld med röd mat färg för att spruta vatten runt vattenlinjen. Om du ser vattnet sugs in liner, har då du hittat din läcka. Du kan reparera läckor med patch kit som kan köpas på pool leverans butiker. Leak detection kit finns också om du inte har material till hands för att göra egna. Aldrig ignorera vattenläckor. De kan leda till mer omfattande skador med din hela pool struktur.

Pärla spår problem

Vinyl liners hålls på plats av en pärla spår vid kanten av poolen. I utkanten av liner kan ibland komma av pärla spåret, lämnar ett hål mellan toppen av liner och undersidan av däcket coping. Om avsnittet är ganska liten, kan du använda en hårtork eller en värmepistol för att göra liner mjuka och följsamma. Du kan behöva arbeta liner för lite för att få det tillbaka i spåret, men att man värmer bör göra det något mjukare och lättare att hantera. Om avsnittet är för stor för att göras på en gång, kan du sänka vattennivån att göra det lättare. Prova att sätta tillbaka i mindre avsnitt innan du kommer till denna punkt, dock. Om du inte bifoga ett litet hål, kanske det kommer ut i spåret och skapa ett större hål; och mer som en börda att komma tillbaka på banan.

Rynkor

Om din pool kemi inte är balanserad, kan det leda till rynkor i liner. Små rynkor kan skjutas av liner med pool borste. Du kan Vira en handduk runt slutet av stången och använda det, men vara försiktig med att punktera liner. För rynkor som är större eller fler, ibland kan du använda en kolv för att få dem. Placera kolven ovanför eller nedanför skrynklas, aldrig direkt på skrynklas. För stora rynkor som orsaka liner att vika över, ringa en professionell. En professionell kanske delvis tömma poolen för att återställa liner. Tänk på att tömma din pool kan orsaka skador på strukturella komponenter som kan få dig att tappa hela poolen.

Luft Under Liner

Luft kan få under liner om det har dragit från den pärla spåret. Om detta händer, få vatten mellan liner och cement nedan. Använd en utomhus dammsugare för att suga luft och vatten ur linern innan du sätter tillbaka det till pärla spår. Använda en våt/torr dammsugare och också försiktig när du hanterar en apparat nära vatten.

Blekning

Vinyl liners tillverkas upp till 20 år. Blekning sker från solen och de kemikalier som tillsätts vattnet. När du lägger till starka kemikalier, blanda kemiskt med några av poolvattnet i en hink innan den läggs till poolen. Detta håller kemiskt från att komma i direkt kontakt med vinyl liner. För att hålla vinyl från solskador, täcka poolen när den inte används. Finns det poolöverdrag tillgängliga som kräver väldigt lite underhåll och kan enkelt ställa in och tas bort.