Ingredienser för ett trä golv renare

Hemgjord trä golv renare kan vara lika effektiv som en köpta städare. Medan många kommersiella rengöringsmedel är cancerframkallande eller ens brandfarliga, kan en enkel self-made renare bara innehålla ättika eller alkohol, som båda är mycket mindre volatil. Dessutom är rengöra dina golv med din egen provisoriska renare ofta ett mer kostnadseffektivt alternativ.

Olivolja tvål

Denna hög kvalitet tvål kan användas med en trasa, mopp eller skurborste. Det är effektivt på naturliga golv som inte har en lack eller en vaxartad yta. Särskilt flyttar effektivt smuts och fett. Tvätt-och rengöringsmedel kan också ersätta olivolja tvål, men de är nästan alltid hårdare på trä; Om du använder rengöringsmedel, se till att det är väl utspädd.

Vinäger

Lägga till en liten mängd vinäger kan förbättra egenskaperna att ta bort fett till din renare, särskilt på ett vanligt trägolv. Ättika dödar också mögel. Endast en skvätt vinäger för att vara effektiv utan att lämna någon kvardröjande lukt. Äppelcidervinäger anses allmänt vara skonsammare än anden ättika, men det är ofta mer dyr.

Alkohol

Lägg till alkohol i din renare att ta bort slipande fläckar, döda bakterier och avskaffa dålig lukt. Men Använd inte mer än 6 till 8 oz. per 30-32 oz av renare.

Vatten

Vatten späder ut många av andra element i din renare samtidigt som en bas. Det hjälper också att transportera och leverera många andra föreningar så att de kan rena mer effektivt. Se dock till att du aldrig lämna vattenpölar eller våta fläckar på golvet eftersom detta kan skada träet.