Information om vilda röda hallon växter

Information om vilda röda hallon växter

Vilda röda hallon växter (Rubus idaeus) är fruktbärande perenner i släktet Rubus, en gren av familjen som också innehåller björnbär. Röd vildhallon blomstra i hela de moderata tempererade områdena i Nordamerika och Europa.

Beskrivning

De långa, övergripande käppar av vilda röda hallon växa till längder på 3 till 6 1/2 fot. De bära HANDFORMIG blad med tre till fem broschyrer varje 1 1/2 till 4 inches i längd. Dessa foldrar omfattas tät, håriga ryggar och spetsiga med sågtandade kanter. Barken på käppar är kanel brun i färgen och täckta med törnen. Från maj till juli, delikat, fem petaled vita blommorna dyker upp. Dessa blomningar ge vika för frukt består av många saftiga drupelets, som mognar till en djup röd färg i slutet av sommaren. Även om rötterna av denna anläggning är perenn, senaste canes endast två år, bär frukt i sitt andra år.

Odlingsförhållanden

Vilda röda hallon växter njuta av full sol. De föredrar väldränerad sandig lerjord jordar rika på organiskt material. Dessa växter trivs på fukt. En konstant tillförsel av sötvatten kommer att öka både berry storlek och beskära avkastning. Under torra förhållanden, kan bär bli hård och skrumpna.

Medicinska och kulinariska användningsområden

Röda hallon frukt kan ätas färska, eller för att göra sylt och bakverk. Röda hallon rötter är också ätliga när grundligt kokta. Bladen på denna anläggning används för att göra ett örtte. I sin bok "Naturlig graviditet, naturliga Baby," Stacey Rosenberg gäller att röda hallon blad te hjälper gravida kvinnor på en mängd olika sätt. Rosenberg hävdar att detta växtbaserade brew underlättar graviditetsillamående, stärker toner livmodern och ökar bröst mjölkproduktionen. Röda hallon blad är hög i vitamin C och E som kalcium, järn och andra mineraler. Dessa blad har också varit anställd av naturläkare för deras anti-inflammatorisk, avsvällande och sammandragande egenskaper.