Information om vattenhyacint

Vattenhyacint är en attraktiv ändå extremt invasiv flytande vattenväxt. Det finns i sjöar, floder och dammar i hela de tropiska och subtropiska områdena i världen. Det finns även i andra regioner under sommarmånaderna, men dör ut på vintern. Denna invasiva växt försämrar vattenkvaliteten och påverkar våra vattenvägar genom kvävning ut andra växter och begränsa vattenaktiviteter genom sin närvaro.

Egenskaper

Vattenhyacint är Sydamerika och har naturaliserad sig till sjöar, floder och dammar av södra USA. Det är en fritt flytande växt med mörkt gröna blad och lavendel blommar. Vattenhyacinter varierar i storlek från flera inches till mer än 3 fot i höjd. Rotsystemet är tjocka, mörka och fibrösa. Denna växt är mycket invasiva och kan bilda en tjock matta över vattnet.

Geografi

Denna vackra men ändå extremt invasiv växt sägs ha kommit till USA år 1884 vid en utställning i New Orleans. Enligt en undersökning (Schmitz et al. 1993), efter 70 år omfattas av vattenhyacinter 126.000 hektar av vattenvägar i de södra regionerna av Förenta staterna. Vattenhyacint återfinns huvudsakligen i tropiska och subtropiska regioner över hela världen. De extrema kyla i andra regioner är vad begränsar dess spridning, även om det har hittats i New York, Kentucky, Tennessee och Missouri. Det är i dessa områden att det undgår summertime odling men dör ut under vintermånaderna.

Ekologiska effekter

Vattenhyacint kan dubbla sin befolkning inom sex dagar. Denna snabba tillväxt är det en sådan invasiv växt i vattenvägar. Vatten ledningsgrupper är på konstant underhåll kontroll när det gäller vattenhyacint. Deras jobb är att fortsätta att tillåta floder och sjöar att njuta av båtägare, fiskare och andra vattenrelaterade entusiaster. Den stora massan vatten hyacinter kan försämra vattenkvaliteten genom att blockera fotosyntesen, vilket minskar syrehalten i vattnet. En snöbollseffekt är skapad av den låga nivån av syre vilket resulterar i en minskning av fisk och undervattensliv samt andra växtarter. De kan också eliminera växter som många djur är beroende för skydd och häckande ändamål.

Underhåll kontroll

Det finns flera metoder att vattenförvaltning grupper använder för underhåll kontroll. En är att använda mekaniska skördare och hugga maskiner. Mekaniska skördare bort växterna från vattnet och placera dem på stranden. Sedan sätts plantorna i en hugga maskin som slipar växterna upp bildar en slurry. Detta slam sprutas sedan över vattnet. En annan metod av kontroll är genom användning av insekter. Det finns två typer av vattenhyacinter vivlar, som används i olika regioner. Det finns också fiskar som styr undervattens växter, men de har visat sig vara ineffektiva mot spridning av vattenhyacint.

Ekonomiska konsekvenserna

Kostnaderna för att kontrollera denna invasiva växt har ett högt pris. I delstaten Florida ensam var de ekonomiska konsekvenserna extremt hög. Staten spenderade miljontals dollar per år för att få denna invasiva växt under kontroll. Nu när staten är i underhållsläge kontroll, har dess kostnader sänkts.