Information om sällsynta växter

Sällsynta blommorna är växtarter sällan visas på grund av deras svårfångade livsmiljöer eller minskat på grund av ekologiska hot. Sällsynta blommor spänner över världen, växer i områden som bergstoppar, regnskogar, tropiska djungler och växthus.

Typer

Mest sällsynta blomman i världen är Middlemists röda camellia; Det finns bara två kända arter av denna anläggning--en i England och den andra i Nya Zeeland. Andra sällsynta blommor inkluderar jade klättrare (Strongylodon macrobotrys), bat blomma (Tacca Integrifolia) och Himalaya blå vallmo (Meconopsis betonicifolia).

Ursprung

Middlemists röda camellia är infödda till Kina, men de återstående exemplaren är bosatta i växthus. Jade klättraren är inhemsk till tropiska regnskogar i Filippinerna. Bat blommorna är från Southeast asiatiska djungler. Himalayan blå vallmo har sitt ursprung i Himalayans.

Blommande gånger

Middlemists röda camellia har en rosa blomma som knoppar på våren. Jade klättrare blommar våren sommaren med cyan-färgade blommor med marinen-lila pod-liknande ändar. Bat blommorna har bat-formade vita eller svarta Blomställning som blommar i maj-November. Himalayan blå vallmo har en riktigt blå blomma med orange ståndare och blomstrar i sommar.