Information om italienska råg gräs

Information om italienska råg gräs

Promenader runt din gräsmatta eller trädgård, kan du se små knippen av gräs som visas sin plats. Dessa öar av gräs är också känd som rajgräs (lolium), en sort som har sitt ursprung i Europa. Rajgräs är rikligt förekommande i Förenta staterna och dess spridning har både positiva och negativa aspekter. Inom familjen rajgräs finns det en sort som kommer från södra Europa, kallas italienskt rajgräs.

Funktioner och egenskaper

En fullvuxen italienskt rajgräs växt kan i genomsnitt mellan 1 till 3 fot lång. Anläggningen består av en stam, som groddar noder, eller knoppar och blad. En skillnad av den italienska sorten är produktionen av huvuden, rundade segment av gräs som top stammen. Den genomsnittliga höjden för ett huvud är 12 inches. Växten färgen är grön till mörkt grönt, med röda nyanser vid korsningen av blad och stam. Italienskt rajgräs, växer som alla rajgräs sorterna, i klungor, från vilken stjälkar skjuta åt alla håll.

Typer

I en studie som gjorts av University of Wisconsin, hittades över 10 sorter av italienskt rajgräs. Särskiljande kännetecken är om och när olika producerar huvuden. Till exempel, producerar den rikliga mängd flera huvuden under hela säsongen, medan den bardelta sorten ger några huvuden för endast en tredjedel av säsongen.

Distribution och lisvsmiljö

Italienskt rajgräs kan hittas i hela USA och Kanada södra territorier. Medan den italienska sorten är mycket anpassningsbar, och kommer att växa i hårt och ofruktbar jord, föredrar den temperaturer mellan 68 och 77 grader F och löst packad jord. Och därför jordbruksmark är en idealisk odlingssubstrat.

Positiva aspekter

Italienskt rajgräs är en lämplig följeslagare gröda för alfalfa: rajgräs kommer undertrycka ogräs och förhindra erosion. Också, italienskt rajgräs--eftersom det är slitstarkt, växer bra i jordbruksmark och är hög i protein--är lämplig som foder för betande djur.

Negativa aspekter

University of California, Davis, Pest Management Program visar italienskt rajgräs som ett ogräs. Eftersom den italienska sorten växer snabbt, även i hårda och infertila områden, är det ett hot mot andra växter. Italienskt rajgräs kommer överbefolka andra gräs grödor och sädesslag, om förbud mot tillväxt av hindrar deras rotsystem.