Information om hur du använder damm vatten växter

Information om hur du använder damm vatten växter

Eftersom fler och fler villaägare dekorera sina gårdar och trädgårdar med dammar, blir de mer och mer nyfiken på hur de kan använda damm vatten för deras trädgårdsväxter. Damm vatten har använts i århundraden som ett sätt för att vattna växter. Det finns dock försiktighetsåtgärder som måste vidtas om du ska använda damm vatten för dina växter.

Historia med vattendrag att vattna

De gamla Aztekerna, egyptierna och kineserna fulländat användning av stora vattenförekomster för bevattning växter. Om andra under de senaste två tusen åren har försökt, Aztekerna, var egyptierna och kineserna framgångsrik eftersom de följde några grundläggande regler.

De gamla bevattning användes först, väldränerad jord. Eftersom marken dräneras enkelt, köra vattnet inte bara ut och bort från växterna. För det andra, Aztekerna, egyptierna och kineserna hade en god tillgång på vatten. Om vattnet var lite salt eller kalkhaltig, hydrauliska ingenjörerna hade mycket av det, som tillät dem att använda bara det översta lagret för växter, kvar att låta salt - eller kalk-lastad lägre lager i dammen. Slutligen befruktade de smutsa. Aztekerna gjorde detta genom engineering landmassor, kallas chinampas, för deras planteringar i mitten av sjöar som hade varit gott om fiskar. Det fiskavfall som och alger som utmärkt gödselmedel.

Pond Waters fördelar

Damm vatten inte bara innehåller alger som fördelaktigt gödningsmedel för växter, men fisk avföring, också. Både alger och fiskavfall gör bra gödsel. Även utan fisk, damm vatten innehåller anläggningen förfalla i form av blad och näringsämnen i form av insekter och därmed kan innehålla en mängd uppgifter som behövs för friska växter.

Sjukdom & svampar försiktighetsåtgärder

Vattenburna sjukdomar och svampar är verkliga hot när det gäller att vattna växter med damm vatten. Anthracnos är en svamp, vattenburen sjukdom som orsakar Sporerna att spridas via bevattning. Blad mjöldagg består av en mängd olika virus i familjen Pseudomonas, som kommer att orsaka missfärgning av grönsaker och spannmål och leda till cystor och skadat grödor.

Salt, syra & Lime försiktighetsåtgärder

Salt, kalk och syra är tre andra problem när du använder damm vatten till vatten dina växter i marken. Regnvatten i dammar är allmänt sura i naturen, och således kan orsaka alkaliska-älskande växter att minska. Kalk, ett alkaliskt, i damm vatten har motsatt effekt, orsakar växter som älskar syra till vissna. Både syra och lime är riklig i dammar och sjöar.

I områden i det land där vattenförekomster är även milt salt, inte med tillräckligt med vatten, eller att ha dåligt dränerad jord kan orsaka din trädgårdsjord att bli salt. Salt är en känd jagare av växtlighet.

Hur man använder damm vatten för växter

Det finns några sätt att döda bakterier och svampar i din damm vatten innan du använder den på dina växter. Placera en gallon damm vatten i ett UV-ljus i några timmar. Ljuset kommer att döda bakterier och svampar i vattnet. Du kan också använda kaliumpermanganat för att döda bakterier, svampar och virus i vatten genom att blanda kemiskt i vattnet.

När du har din vatten redo, se till att jorden runt dina växter inte är hårt eller kompakt, då Häll vattnet över växterna. Brukat marken absorberar vatten snabbare än hård jord.