Information om gula Blaze klätterrosor

Den gula blaze klättring rose är en skönhet som producerar många blommor. Detta klättrare växer bra i USDA zoner 6 till 9. Medan de mer kända blaze klättring rose är den röd bläs, odlades först mer subtila gula sorten av Joe Burks i USA 1987. Med rätt beskärning, stödstruktur och uppmärksamhet på vattning och gödsling, kan gul branden klättring rose vara ett utmärkt inslag i din trädgård.

Funktioner

En av de mest utmärkande drag i detta steg är dess doft: distinkt doft av lakrits. Denna ros gillar massor av solsken och blommar i färger hela sommaren och i höst, med stora kluster som täcker dess käppar. Blomman är en medelstor gul, delikat i utseende--nästan en lemonad gul. Den tjocka, mörkt gröna bladen ger sig iväg på Blooms mjuk färg.

Odling

Gul blaze klätterrosor måste minst sex timmar sol varje dag. Efter plantering din steg i ett hål två gånger bredden på dess rotklump, och så djupt som roten bollen, vatten väl och kompost med kompost eller marken bark. Vatten grundligt med ingen mindre än en tum vatten varje vecka. Detta kommer att uppmuntra utvecklingen av en djup, stark rotsystem. Gödsla kommer att också öka tillväxten. Varannan vecka, gäller en quick-release gödselmedel speciellt framtagen för rosor, efter anvisningar på paketet.

Beskärning

Rosa entusiaster avråder beskärning klätterrosor under sina första två år så anläggningen är kunna utveckla blommande ros käppar. Undvika att göra några extrema förändringar i din klättrare form och form. Som sagt, det är viktigt att ta bort alla trasiga eller sjuka käppar som din klättring rose etablerar sig. På våren, beskära bort ruttnande eller döda delar. När fullt etablerad under våren, trimma laterala stjälkar från käppar som är fullt utbildade vertikalt till 4 inches. Detta kommer att utlösa fler blommor att utveckla.

Överväganden

Klätterrosor behöver stöd av en intilliggande struktur som staket, spaljé eller arbor. Deras käppar är flexibel men stark. De kan nå upp till 14 fot hög, så det är viktigt att träna dessa rosor klättra vertikalt. Ju förr tränar du detta klättrare, desto bättre, så det kommer att utveckla laterala blommande promenadkäppar, stödja ljusa gula blommor som täcker den hela växten, uppifrån och ned. Gul blaze klätterrosor behöver skydd på vintern. Kolla med din närmaste trädgårdsarbete centrum eller plantskola för vägledning om de bästa skyddsmetoderna som.

Skadedjur & sjukdomar

Bladlöss och kvalster är vanliga skadedjur. Se för detta och kontrollera med din lokala plantskola på bästa bekämpningsmedlet använda om dessa skadedjur visas. Det är viktigt att behandla dem snabbt för att förhindra angrepp. Detta klättrare är också mottagliga för sjukdomar från svampar och virus. En mängd kemiska behandlingar finns tillgängliga, beroende på sjukdomens art. Be om hjälp från din lokala plantskola. Om din rose inte kan övervinna en virus eller pest angrepp, ta bort den för att förhindra det från att påverka närliggande växter.