Information om fruktträd som växer i Nebraska

Information om fruktträd som växer i Nebraska

Det bästa sättet att bestämma vilka träd växer bra i Nebraska, eller någon annan stat eller region, är att överväga områdets växt härdighet zon. Denna klassificering i Nordamerika är baserad på den genomsnittliga temperaturer och klimatförhållanden regioner över hela USA, Kanada och Mexiko. Nebraska faller inom zon 5, med ett fåtal områden i söder som ligger inom zon 6. De vanligaste fruktträd härdig nog att växa i Nebraska klimat finns vissa sorter av äpple, aprikos, körsbär, persika, päron och plommon.

Äppelträd

Äppelträd odlas allmänt i Nebraska. Enligt stiftelsen Arbor Day finns det fem apple tree sorter som växer bra i Nebraska - Early Harvest, Lodi, Red Delicious, röd Jonathan, Stayman Winesap och gula Delicious. Red Delicious äpplen är "USA: s favorit äpple," enligt stiftelsen. De är ömma, krispiga och saftiga, och skördas tidigt på säsongen.

Aprikos träd

Tidiga Golden och Moorpark är sorterna av aprikos träd som växer bra i Nebraska. Tidiga gyllene aprikos träd växer snabbt och producerar stora, gyllene och söt smak aprikoser. Trädet blommar tidigt med rosa eller vita blommor. Moorpark aprikos träd producera stora, gula aprikoser som också söt smak. Trädet växer snabbt och bär frukt från juli till slutet av augusti.

Körsbärsträd

Det finns minst fyra körsbärsträd sorter som växer bra i Nebraska - Bing, svart tatarisk, tidig Richmond och Montmorency. Stiftelsen Trädplanteringsdagen kallar Bing körsbärsträd "USA: s favorit Körsbärsröd tree." De producerar stora, söta körsbär som mognar från mitten av juni till mitten av sommaren. Bing cherry träd producerar vita blommor på våren. Montmorency träd är den mest populära surkörsbär sorten. de producerar ett körsbär som är användbar för pajer och bevarar.

Persikoträd

Det finns minst fyra persiko träd sorter som växer bra i Nebraska. De är Belle i Georgien, Elberta, Golden Jubilee och Hale-Haven. Golden Jubilee persika träd är en populär sort i staten, eftersom de är härdigare än andra persikoträd, och generellt kan överleva Nebraska hårda vintrar. Träden ger gula persikor och bära frukt i 3 till 4 år.

Päronträd

Bartlett, Kiefer och Orienten päronträd växer bra i staten. Bartlett päronträd är vanliga i staten. de stora, gula och saftig frukt och kräver en hel dag av solljus. Bartlett päron kräver regelbunden vattning och inte torka.

Plommonträd

De vanligaste plommonträd i Nebraska är Burbank, krikon och London. Burbank plommonträd är den mest populära kommersiella sorten, enligt stiftelsen Arbor Day, som de producerar en söt, lila-röd plommon och är relativt härdiga. Krikon plommonträd är härdigare och producera ett djupt lila plommon som är också söt. Omogna plommon krikon kan användas i sylt och marmelader.