Information om fred liljor

Fred liljor, vanligtvis odlas av hem trädgårdsmästare som prydnadsväxter inomhus på grund av deras prålig blad och blommor, har sitt ursprung i tropikerna och motvilja kallt väder. Kall känsliga dessa växter, bör odlare inte omfattas av fred liljor temperaturer under 60 grader Fahrenheit. Detta kan allvarligt skada eller till och med döda växterna.

Beskrivning

Fred liljor kan växa 1 till 4 fot hög och har i allmänhet samma spridning. Blanka, gröna, lans-formade blad ca 1 fot lång växa från stjälkar. Varje stjälk växer direkt från rötterna och producerar ett enda blad. Fred liljor bära vita blommor som visas i spikar, varje flowerhead som består av många små blommor. Liksom bladen har varje blomma sin egen stjälk. Fred liljor har också rhizomer, underjordiska stammar som gör att anläggningen för att reproducera sig asexuellt.

Villkor

Som tropiska infödingar föredrar fred liljor ett varmt klimat, frodas i dagtemperaturerna från 68 till 85 grader Fahrenheit. Om odlas utomhus, behöver plantorna en väldränerad, näringsrika jord. Fred liljor trivs i skugga, så Undvik att placera dem i full sol. De också förlora mycket fukt på grund av avdunstning och behöver vattnas flera gånger i veckan under sommaren. Som inomhus Behållareväxter, fred liljor kräver en väldränerad planteringsjord mix och behöver sina blad torkas av med en trasa eftersom de lockar damm.

Problem

Olika skadedjur, som mealybugs och kvalster, kan angripa fred liljor. En insektsbekämpning tvål räcker det oftast att ta itu med dem. Växterna är mottagliga för en sjukdom som kallas cylindrocladium rotröta. Det första tecknen på sjukdomen är gula blad bladen får börja vissnande. Kemiska behandlingar hjälper oftast inte infekterade plantor, och det bästa sättet att bekämpa sjukdomen är att plantera nya växter i en steriliserad media, ger råd University of Florida.

Befruktning

Fred liljor kommer bryter ned smutsa av näringsämnen som de mogna, att göra befruktning nödvändigt, säger Ron Smith North Dakota State University Extension Service. Han föreslår att gödsling med en 20-20-20 gödselmedel under vegetationsperioden. På grund av känsligheten av fred liljor blad och rothår gödselmedel Bränn, råder han också med en blandning av en fjärdedel av Rekommenderad spädning.