Information om där penséer växer bäst

Information om där penséer växer bäst

Penséer är höga utför blommor, som ger färg i blommig landskap i nästan sex månader av året. Anses vara en sängkläder växt används för att få färskt intresse till blomma trädgårdar, penséer är härdiga perenner som ofta används en annueller i varmare klimat. Information om där penséer växer bäst är mer beroende av när de planteras i stället för där, eftersom de kan odlas framgångsrikt någonstans beroende på tid på året de är planterade på en viss plats.

Härdighet zoner

Penséer är härdighet fått för zoner sex till 10, vilket är mest av den lägre och västra delen av USA. USDA Plant härdighet zon karta används vanligtvis av trädgårdsmästare för att mäta härdighet växt inom en viss zon genom visar genomsnittliga årliga minimitemperaturen för ett visst område. Även om penséer är klassade för zoner sex till 10, betyder detta inte att penséer bara kan odlas i dessa zoner. Zonen kartan inte klassificerar där växter kommer att utföra bästa, bara där de kommer att överleva när temperaturer tur kallt.

Penséer i Mellanvästern och söder

Penséer växer bäst när natten temperaturer under 65 F. Därför plantera penséer i våras på platser där det finns milda vårvädret kommer att lägga till stänk av tidig färg. Penséer kommer att frodas i mitten av södra staterna Missouri, Tennessee och Kentucky i April till juni. Penséer tål inte värme bra och så tenderar att blekna av början av juni på dessa platser när temperatur och luftfuktighet ökar.

Penséer i norr

Penséer är svalt väder blommor, så på norra orter som har långvarig vintrar och där våren temperaturer kommer sent, plantera penséer i slutet av våren, försommaren ger odlare fantastiska färg penséer är kända för hela sommaren. Exempel på platser där penséer kan frodas på sommaren är nordvästra eller New England där nätterna är svala och dagtid temperaturerna är milda hela sommaren i jämförelse med andra områden med hög värme och luftfuktighet.

Penséer i den djupa södern

Norra staterna kan få allt roligt på våren och sommaren, men när bladen börjar att vända och landskapet blir trist i norr, trädgårdsmästare i sydstaterna börjar bara att lägga till penséer i sina trädgårdar för en färgklick året runt. Penséer är perfekt höst och vinter växter i Gulf Coast staterna, Arkansas, Georgien och Florida. De kan planteras September till januari.

Storlek och plantering läge

För trädgårdsmästare som älskar penséer och vill lägga till färg till deras blomma trädgårdar under varmare sommarmånaderna, kan mindre sorter vara ett alternativ att prova. Intressant, är de större sorterna av penséer inte lika härdiga som de små, kompakt, som tenderar att vara mer kyla och värme tolerant.

Där penséer är planterade i trädgården kommer också att avgöra deras livslängd. De älskar full sol, men kommer att tolerera lite skugga. Jorden bör vara väldränerad och tillåtas torka ut mellan vattningarna.