Indiska repet växter

Indiska repet växten (Hoya carnosa "Krinkle Kurl"), även kallad hinduiska rep växt, är en typ av majoritetsinnehav porslinsblomma. Den hämtar sitt namn från dess ovanliga bladverk, som har en plisserade utseende och lockar uppåt. Indiska repet växter odlas oftast inomhus som de kan lida skada om den utsätts för temperaturer under 50 grader Fahrenheit.

Egenskaper

Det mest utmärkande kännetecknet av den indiska rep växten är dess blanka, mörkgrön curling blad, som ge stjälkarna ett ropelike utseende. Blanketter med brokiga blad finns också. Anläggningen växer långsamt, med antenn rötter för att koppla sig till någon tillgänglig struktur. Den producerar små, rundade rosa eller vita blommor från midspring till midfall. Blooms utvecklas från samma spurs varje år, som är de små knutor vid basen av varje blomma.

Odlingsförhållanden och plantering

Indiska repet växter bäst när något pot-bunden, så välj en container bara 2 till 3 inches bredare än jordklumpen. Bra dränering är avgörande för växtskydd. Välj en behållare med flera dräneringshål i botten för att förhindra rotröta. En växande blandning bestående av lika delar perlit, är torv och sand tillräcklig. Placera behållaren på en plats med ljusa indirekt solljus huvuddelen av dagen. Prestanda är bäst med dagstemperaturer på minst 70 grader Fahrenheit och nattliga temperaturer på 50-65 grader Fahrenheit.

Indiska repet växtskydd

Det är nödvändigt att noga följa fuktnivå i anläggningens växande mix, eftersom för mycket eller för lite vatten snabbt leder till problem. Låt ytan av växande blandningen torka helt innan du lägger till fukt. Alltid Häll bort överflödigt vatten som droppar genom dräneringshål snabbt att hålla den från att vara återabsorberas. Under vintern, när anläggningen är vilande, vatten bara tillräckligt för att hålla bladen torkar ut. Mata med ett balanserat gödselmedel tillämpas på halva styrkan varannan månad under hela växtsäsongen. Beskära att eliminera döda tillväxt och kontrollera storlek. Undvika att ta bort bloom spurs eftersom blommor tillbaka från dem varje år.

Förökningsmaterial indiska repet

Indiska repet växter återge lätt från sticklingar eller frön. För att sprida från sticklingar, knipsa av en frisk del av stjälken och ta bort alla blad från botten hälften. Behandla sårade slutet med utrotning sammansatta och begrava botten av styckning i en kombination av perlit och vermikulit. Det tar cirka fyra till sex veckor för en ny rotsystem att utveckla. Samla in frön från växten efter att de har torkat och beså dem snabbt i små behållare fylld med en lätt växer blandning. Placera behållarna i ett område som håller en temperatur på 70 grader Fahrenheit. Om växande blandningen hålls lätt fuktig, plantor kommer att dyka upp i fem till sju dagar.