Identifiering av typer av eken blad

För blivande landscapers, kan felaktig identifiering av oaken lämnar leda dig till potentiellt misidentify en ek som du vill använda på din egendom. För skogshuggare eller trä arbetstagare, kan att felaktigt tolkas oaken lämnar på ett träd i wide få dig att skörda de felaktiga arterna av ek. Eftersom olika ek träd växa till olika höjd och volym, kan att felaktigt tolkas bladen av en planta ha katastrofala följder om det används som en skugga träd bredvid ett hus. Korrekt identifiera ekar genom sina blad garanterar du kan använda trädet för att korrekt.

Serration

Oaken lämnar varierar från en tydliga sågtandade mönster till en fem-punkt "bladet" eller lamina. Separera blad i en räfflad familj i stället för en blade kategori kan hjälpa smala alternativen ek. Till exempel hittar du en sågtandad ledighet på scarlet, södra röd, cherrybark, norra röda, shumards och svart ek arter, men hittar du en femgradig blade mönster för post, bur och vit ek arter.

Lökar

Mer exotiska ek sorter har en distinkt "lampa-form" som ger bladen en rundad utseende jämfört med en vass kniv. Till exempel har bladen för träsk, vit-ek, singel, chingkapin vatten och kastanj arter blad med rundade, glödlampa-liknande blad.

Tjocklek och skugga

Oaken lämnar visar en kombination av fysiska funktioner som tjock, vaxartade blad och blek men samma-skuggade på undersidan. Om blad har en grön eller rödaktig färg, undersidan kommer blek med hälften, och vid beröring, bladet har en vaxartad rester till den som överför till din hud. Dessutom kommer bladen har oproportionerligt tjock vener, som ger bladet med en "robust" känsla.

Ekollon

Ekollon eller acorn knoppar visas i jämförda med oaken lämnar. Ekollon representerar "frön" av vilken ek träd propagera och består av en "bell-shaped" mutter. Muttern uppvisar en smidig skrovet liknar en FILBERTNÖT mutter och kupolen på muttern består av ett flagnande, vedartade skrov. När föreställa ett ekollon, Tänk en rund nöt bär en tjock strumpa cap. Identifiera ett ekollon ger bevis att de blad du vill identifiera bosatt i familjen ek.