Idéer om vad att växa i trädgården med "Casa Blanca" liljor

Idéer om vad att växa i trädgården med "Casa Blanca" liljor

Med smala stammar toppas av stora, rent vita blommor, lägger "Casa Blanca" Lilja (Lilium "Casa Blanca") en kunglig touch till landskapet. Dessa hybrider, även känd som orientaliska liljor, är uppskattad för både ståtliga utseende och kryddig doft av deras sommaren blommar. Hardy i US Department of Agriculture plant härdighet zon 5 till 8, dessa 4-foot-tall växter trivs i rika jord och växer bäst när deras rötter är skuggade och deras toppar i full sol. Välj följeslagare växter som trivs i liknande förhållanden och ger skugga för din "Casa Blanca" liljor rötter.

Marken täcker

Marken täcker grunt rotsystem inte kommer att konkurrera med "Casa Blanca" liljor. Kamrat marken täcker inkluderar sommaren phlox (Phlox (växt)), en perenn som växer till 3 fot lång och bred. Sommaren phlox blommar med vita blommor och trivs i rik, fuktig jord och full sol till halvskugga. Den är härdig i USDA zon 4 till 8. "Casa Blanca" liljor växa bra med hosta (hosta spp.). Dessa blommande marken täcker är uppskattad för sina olika bladverk och kommer i en mängd storlekar, former och färger från den vit-grön brokig "Fortunei Albo-Marginata" till den blå-blad "Halcyon." Hosta är härdiga i USDA zon 3 till 9 och växer bra i fuktiga, väl dränerande jord och halvskugga. De blommar med lila lila blommor från mitten av sommaren att falla.

Perenner

"Casa Blanca" liljor har glesa blad, så välj perenner som hjälpa till att fylla i deras undervegetationen. Anis-doftande salvia (Salia guaranitica) ger bladverk omslaget och blå blommor efter liljor har bleknat i höst. Sorter som "Svart och blå" och "Argentinsk Skies" också lägga kryddig doft i luften. Anis salvia växer till 6 fot hög och trivs i fuktig, väl dränerande jord och sol till halvskugga. Den är härdig i USDA zon 7 till 10. Montbretias (Crocosmia x crocosmiiflora) växer också bra med "Casa Blanca" liljor. Dessa 3-foot-tall perenner växer i klungor och blommar med fina röda, orange och guld blommor i slutet av sommaren. De är härdiga i USDA zon 6 till 9 och växer bra i full sol eller halvskugga.

Buskar

Plantera buskar med kompletterande färger och liknande kulturella preferenser, såsom summersweet clethra (Clethra alnifolia). Denna lövfällande buske som växer bra i fuktig, rik jord och sol till skugga är härdiga i USDA zon 3 till 9. Summersweet clethra blommar med aromatiska rosa blommor på sensommaren, locka till sig bin och fjärilar. Den växer från 3 till 6 fot lång. Vippans hortensia (Hydrangea (växt)) bildar en attraktiv inramning för "Casa Blanca" liljor. Dessa blommande buskar växa till 30 fot hög och blommar med pyramidformade kluster av rosa blommor som bleknar till vitt. Vippans hortensior är härdiga i USDA zon 3 till 8 och växer bra i fuktiga, väl dränerande jord och full sol till halvskugga.

Annueller

Ettåriga lägga till färg genom växtsäsongen. "Casa Blanca" lily följeslagare inkluderar petunior (Petunia integrifolia). Denna övergripande årliga växer till 3 fot och blommar från vår till frost med lila blommor. Den föredrar full sol och måttlig bevattning. För dramatiska vit Blom, plantera moonflowers (Ipomoea alba). Dessa årliga vinstockar blomma på kvällen med stora, vita blommor. De blommar från vår till höst och växa upp till 15 fot lång. Plantera moonflowers i fuktiga, väl dränerande jord och full sol.