Idéer för lös altan dörrar

Idéer för lös altan dörrar

Åtkomst till en veranda eller uterummet från inne i ditt hem kan innebära mer än bara en vanlig ytterdörr. Öppningsbara dörrar ofta sudda ut skillnaden mellan utomhus och inomhus och skapa ett flöde som kallar dig för att njuta av vad naturen har att erbjuda. Flera typer av öppningsbara dörrar öka ljus faktorn och ger dig möjlighet att expandera vyn.

Franska dörrar

En trä ram innesluter flera glasrutor är längd och bredd av dörren känd som en fransk dörr. Dörren är gångjärn på ena sidan och öppnar till inre. Dubbeldörrar av denna typ är mycket populära som altan eller uteplats dörrar. Dubbeldörrar är gångjärn på sidorna och öppna i mitten. Moderna dörrar kan ha en enda ruta av glas med löstagbara galler som gör glaset ser ut som det har enskilda rutor. Franska dörrar ger en klassisk, traditionell utseende.

Skjutbara altandörrar

De mest produktiva av altandörrar är skjutdörr. En aluminium spår stöder stora, inramade glas panelerna. Hela panelen bilder på spår för att öppna och stänga, som tillhandahåller en enda panel bredd på passagen. Vardera sidan glider på spåren. Moderna dörrar erbjuder trä inramade paneler som vanligare metallen och kära. Vissa rum har grids, hånfulla enskilda rutor, i klassisk stil.Ett annat skjutdörr alternativ är paneler stöds av övre spår som tillåter dem att försvinna in i väggen, således bevilja en mycket stor öppning till verandan.

Atrium dörrar

Atrium dörrar är olika från franska dörrar som snarare än öppnar i centrum och att vara gångjärn på sidorna, atrium dörrar är gångjärn i mitten och en del öppnar, medan den andra förblir fast. Denna funktion kan en dubbel fönster ljus lysa igenom utan att ta upp utrymme en andra fungerande dörr skulle ta. Atrium dörrkarmar finns i trä och vinyl eller aluminium-clad trä. De finns också med nät i flera stilar.

Vikdörrar

Stort glaspaneler inramade i trä, aluminium eller aluminium-clad trä luckan, dragspel style, längs ett övre spår system. För stora utrymmen där du vill förvisa barriären mellan inomhus och ut, detta är ett utmärkt alternativ.