Idéer för hängande fönster gardiner

Gardiner kan lägga en hel del till ett rum. Förutom att lägga till visuella flair, gardiner skydda ditt hem mot värme och solljus, isolera från kylan och ge dig avskildhet från världen utanför ditt fönster. Om du funderar på att hänga gardiner i ditt hem, överväga ditt syfte för att hänga gardiner som den avsedda design och känslan i rummet där du hänga dem.

Skiktning rena gardiner

Om du vill integritet utan att offra breeze eller solljus, kan en två-lager effekt med skira lack vara det perfekta alternativet. Rena gardiner är tillräckligt genomskinligt för att släppa in solen och ljuset nog att ge till vinden, men inte tillräckligt transparent så att någon kan se direkt in i ett rum. Hänga aktre språnget på en separat stav och lager bakom din faktiska gardiner. De kan lägga till en underbar, eteriskt ljus i ett rum, och de kommer i olika färger.

Effekten av gardinkappor

Syftet med en valance är att dölja maskinvaran på toppen av din gardin arrangemang; nämligen den stav som upphäver de faktiska gardinerna. Gardinkappor kan ha en dramatisk inverkan på den övergripande utseendet på en gardin. De behöver inte vara samma mönster eller struktur som dina gardiner själva. de bör dock ha en motsvarande element, till exempel färgschema. Tung, draperade gardinkappor kan lägga till en formell titt i ett rum, en enkel kappa förefaller mer avslappnade.

Tänk färg och längd

Rummens fönster är dess naturliga brännpunkt, och gardiner, därför spela en stor roll vid fastställandet av känslan i ett rum. Mörk, tjock gardin val kommer att göra ett rum känner mer formell, så kommer länge gardiner på ett högt fönster. Lättare, kortare gardiner kommer att skapa en mer avslappnad, avslappnade effekt.

Försköna och shoppa

Två sätt att accessorizing ditt fönsterbehandlingar är förskönat gardinstänger och kreativa avspärrningslinor. För att dra dina gardiner från fönstret, överväga antingen avspärrningslinor eller gardin krokar. Avspärrningslinor i samma tyg som din gardin kommer att smälta in och visas neutrala, medan avspärrningslinor tillverkade av rep eller med tofsar kommer att stå ut för en mer formell effekt. Du kan också använda gardin krokar, fixturer installerade på vardera sidan om fönstret. Om du vill, kan du vara kreativ med avspärrningslinor, och använda rep, band eller en annan tyg kontrast dina gardiner och lägga till en punch av färg eller nya visuella element. Gardinstänger kommer i olika utföranden och längder, samt med utsmyckade ändarna för att hjälpa dig att uppnå din önskad effekt.