Idéer för drapering halsduk tyg som en kappa på ett fönster

Idéer för drapering halsduk tyg som en kappa på ett fönster

När draperingar tyg runt en gardinstång kan du skapa den enklaste typen av fönster behandling: en fönster valance. Fönster gardinkappor finns i alla former och storlekar och har fönstret en rent dekorativa tillägg och mycket lite i form av privatliv. Det finns verkligen ingen anledning att gå ut och spendera en massa pengar på Fönster gardinkappor när ibland ett par bitar av tyg, även om de är från en scarf, är allt du behöver.

Swag

Swag är en typ av valance och den mest grundläggande typen av fönster behandling. Du kan verkligen sätta en swag på din gardinstänger i två minuter eller mindre. För att skapa en swag, du behöver en lång lös bit av flödande tyg. Det är just varför en sidenscarf som du inte längre bära skulle göra en perfekt swag. Dela upp halsduken i tredjedelar. Den vänstra tredjedelen av det ska hänga utanför den vänstra änden av gardin stången. Den högra tredjedelen av halsduken ska hänga utanför den högra änden på en gardinstång. Detta bör skapa en påtaglig sloka i den mellersta tredjedelen av halsduken som det hänger nedanför gardinstång, som liknar en halvcirkel.

Platt Valance

Denna metod kan du skapa en mer traditionell letar valance, förvandla din halsduk till en platta som hänger nedanför gardinstång. Mäta bredden på ditt fönster, hitta det exakta samma mätningen i mitten av din halsduk och markera varje ände. Stick ett litet hål högst upp i varje ände och sätt in en liten bit av band genom varje hål. I menyfliksområdet radbryts runt varje ände av gardinstång på vardera sidan om fönstret. Detta orsakar bredden på halsduken att hänga ner platt från gardinstång. Det återstående materialet från halsduken draperier fint på vardera sidan.

Bow Tie Valance

Denna kappa skapar en mjukare, mer feminina snyggare utseende. Börja med hängande halsduk av mitten av gardinstång, så att det hänger ner i lika delar. Knyta scarfen i en båge. Du vill inte göra öglor av fören för stor eftersom de kommer att vara tung och floppen upp och ner från gardinstång. I stället vill du göra dem små och trånga så att de abborre upprätt från toppen av gardinstång. Linda varje svans av fören runt endera sidan av gardinstång, Spiral ut i lika stora delar. När du är klar ska det se ut en kappa med en båge i mitten och två bitar av tyg curling ut från fören.