Idéer för dränering dike landskapsarkitektur

Idéer för dränering dike landskapsarkitektur

Dålig dränering är en av de snabbaste sätten att förstöra en husägare vision för en vackert anlagd trädgård. Fuktig jord och leriga avrinning ersätter blomstrande blomma trädgårdar och välklippta gräs dröm. Lyckligtvis, en väl utformad dränering diket kan lösa dessa problem och lägga personlighet till gården samtidigt.

Swale

Swales är ett subtilt sätt att styra avrinningsvatten till en lämplig plats. När en swale byggs, klassificerade på gården med en liten lutning att leda vatten till mitten av en mycket grunt, nästan omärklig "V" form. Swale själv är också sluttande, så att vatten rinner ner stadens Swale i en liggande avlopp, damm, gatan eller andra plats. En swale skapar fungerande dränering utan att störa utseendet på landskapet.

Bäcken sängen

För mer dramatiska dränering problem, konstruera en torr bäcken sängen enligt det naturliga flödet av vatten över din trädgård. Gräva ett dike på minst en fot djup och linje det med floden stenar och andra små stenar. För en naturlig look, införliva större stenar i hela sängen och längs sidorna. Placera vatten-älskande växter, som iris, acorus, japanska primrose, hostor, gyllene älgört, sommaren snöflinga, illustris, rutig lily och pretoria, i och runt sängen. Lägga till en bänk och flera trädgård statyer till göra din creek säng en bakgård brännpunkt.

Franska avlopp

Franska avlopp består av ett grunt dike fylld med plast rör används för att leda vatten från problemområden. Den övre halvan av rörsystemet är perforerad så att vatten att komma in i röret, medan den nedre hälften är fast att förhindra att det sipprar ut igen. När vattnet går in i röret genom hål längst upp, det går neråt och mynnar ut i en damm, avlopp, dike eller annat område. Resten av diket fylls med grus för att dölja rörsystemet. Djupare versioner av dessa avlopp installeras ofta i ytterkanten av ett hus under konstruktion för att hålla källaren från översvämningar.

Pond

Ge din avrinningsvatten en plats att samla in i genom att bygga en konstgjord damm i området soggiest i din fastighet. Linje på utsidan av dammen med stenar och vatten-älskande växter. Inte bara detta kommer att eliminera en stor bit av din vattendränkt gräsmatta, men det ger dig gott om överflödig jord fylla i andra låga ställen. Dock vara noga med att rengöra din damm ut årligt att hålla det ser sitt bästa.