Idéer för att organisera ditt vardagsrum

Idéer för att organisera ditt vardagsrum

Vardagsrummet är förmodligen en av de mest använda och mångsidiga rum i ditt hem. Ju mer din familj tillbringar tid i detta rum, desto mer behöver du hålla det organiserade. Organisera vardagsrummet är ibland skrämmande, men det är fortfarande genomförbart. Hålla saker ordnad och kontrollera röran innan det börjar hopa sig att se till att alla i hushållet fortsätter att njuta av detta multitasking rum.

Definiera varje område

Definiera varje område i vardagsrummet som passar varje ändamål kan göra det mer funktionellt. Börja med att ordna dina möbler så att de kommer att göra mer logiskt. Till exempel skapa en konversation område genom klustring en soffa med ett par swivel club stolar och placera ett soffbord i mitten. Det är ett bra ställe att underhålla besökare och har intima samtal. Behålla minst 18 inches utrymme mellan sätena och kanten på soffbordet att ge gott om knä utrymme och trafikflöde. Att placera en TV direkt framför sittgruppen gör det lätt för visning.

Skapa en vrå för att skriva räkningar och gör läxor genom att placera ett litet skrivbord mot väggen eller i hörnet av rummet. Detta område måste få tillräckligt med ljus. Lämna gott om utrymme för en lekplats för barnen. Att placera ett litet spel bord i uppspelningsområdet kan dubbla som en plats för ett parti schack eller kort för hela familjen att njuta av och som en plats för dig att dricka ditt kaffe och läsa tidningen på morgonen. När du definierar varje område i ditt vardagsrum, eliminera du förvirring för alla som går in i ditt vardagsrum.

Tona ner röran

Det är lätt att röra upp ett vardagsrum, särskilt när det alltid används. Tona ner röran kan hjälpa hålla din levande rum ser rent och snyggt. Organisera pappersarbete, skolmaterial, leksaker, böcker och diverse objekt med hjälp av arrangörerna. Förvaringslådor, toy kistor, korgar, bokhyllor och penna innehavare, samt tidningen och tidningen rack, håll de artiklar som varje medlem av familjen använder dagligen. Töm objekt du inte längre använda genom att donera eller att bli av med dem. Varje familjemedlem är ansvarig för att stoppa undan sitt eget objekt efter han är genom att använda dem.

Använd Display hyllor

Placera din familj foton, minnen från din senaste resa, böcker, vaser och konst krimskrams på Visa hyllor. Använda öppna hyllor för objekt som inte är ömtåliga eller mycket värdefulla. Ett glas curio är en bra plats för krossbart objekt, till exempel samlarobjekt figuriner, kristallglas och porslin tallrikar. Använda display hyllor är inte bara ett sätt att organisera ditt vardagsrum, men också ett sätt för dig att njuta av din omhuldade ägodelar.

Accessorize sammanhållet

Låt inte dina samlingar att övermanna din levande rum. När du gör, blir de bara röran. Utnyttja dina tillbehör för att komplettera den färg som du används för väggar, möbler klädsel och fönster som täcker. Med udda nummer, helst i tre, när de visar liknande tillbehör tillsammans gör dem stå ut. Organisera vägg foton och konstverk blanda väl med sin omgivning genom att använda foto mats och ramar för att färgskalan i ditt vardagsrum. Att placera speglar där de kan återspegla en bra utsikt gör vardagsrummet ser rymligare.