Idealisk luftfuktighet för inomhus tomatplantor

Trots att inomhusmiljön är stabilare och mer isolerade från insekter och sjukdomar, kan växande inomhus tomatplantor vara förvånansvärt utmanande. Fuktighet presenterar ett särskilt problem till inomhus tomat trädgården. Hög luftfuktighet och våta blad bidra till de flesta tomat växtsjukdomar. Låg luftfuktighet kan sap nödvändig fukt från din anläggning. En sluten inomhus utrymme kan också bidra till sjukdomar som kör genom och döda dina växter på nolltid.

Idealisk luftfuktighet

Du behöver en väl upplyst vinterträdgård att framgångsrikt odlar tomater inomhus. Tomater behöver minst sex timmar per dag i direkt solljus, varm jord och 60 procent luftfuktighet att växa bra inomhus. Med rätt vattning, tål tomater fukt från 40 till 80 procent. Tomater kan faktiskt växa snabbare inomhus, men bara om du ger rätt förutsättningar. Luftkonditionering eller uppvärmd luft kan vara så torr som öknen luft.

Hög luftfuktighet

Hög luftfuktighet kondenserar på anläggningen blad, som tillhandahåller en hamn för svamp sporer som sväva i luften i de flesta hem. Hantera inte våta blad eller stjälkar för att undvika spridning svamp sporer till andra delar av växter. Rökning och tobaksprodukter kan passera dödliga tobak mosaic virus till dina vinstockar. Solsken bidrar till att minska leaf sjukdomar, men också minskar luftfuktigheten runt anläggningen. En plötslig temperatursänkning i fuktig luft kan ge kondens på bladen och släta ytor. Svamp sporer och mildews samla i våta fläckar. Torka allt torrt och använder en blekmedel lösning på metall, plast och glas ytor hjälper bort sporer som kan smitta dina växter.

Låg luftfuktighet

Ett verkligt problem vintertid När värmen är på är mycket låg luftfuktighet. Torr luft suger fukt ur jorden runt plantan. Kolla smutsa varje två dagar och vattnet tillräckligt bra för att hålla jorden fuktig men inte blöt. I mycket torra förhållanden, dimma bladen lätt varje dag. En takfläkt eller oscillerande fläkt nära växterna flyttar luft att hålla växten torr så att det inte lockar svamp sporer.

Pollinering

Tomater är tekniskt self-pollinators, men är ovanligt dåligt utformade för jobbet. Bin och fjärilar hjälpa till med jobbet, men eftersom de flesta människor inte gillar vrida bin lös i huset, det är fortfarande för odlaren att göra jobbet. Så snart blommor visas och börja öppna, skaka eller damm tomaterna med en dammvippa att röra upp pollen. Att ha en fläkt blåser försiktigt bland växter hjälper sprida pollen. Luftfuktighet vid pollinering måste vara 65 till 70 procent att se till att anther "klibbiga" tillräckligt med fukt för att fånga pollen. Den bästa tiden för pollinering är vid middagstid när villkoren är bäst. Pollinerande tidigt på morgonen eller sent på kvällen producerar mindre frukt.

Bevattning

Rotsystem för tomatplantor måste vara väldränerad. Rotröta är ett verkligt problem med container-odlade tomater. En frånluftsfläkt som kan byta ut luften i den växande rum på bara några minuter styr inte bara fukt, men också, svamp och mögel sporer. Köra fläkten varje dag eller två att hålla Sporerna släppt av mark eller av angripna växter från att producera kolonier inuti din växa rum. En stadig vind runt växter minskar också numrerar av skadeinsekter som kan upprätta på blad, stjälkar och frukter. Att placera dekorativa stenar i magasinen under tomat växt behållarna hjälper till att behålla vatten kvar från vattna dina växter och ökar luftfuktigheten i rummet.