Icke-blommande Citrus träd

Icke-blommande Citrus träd

Om ditt citrus träd inte producera blommor, finns det flera möjliga orsaker till problemet. Under normala förhållanden producerar alla citrus träd blommar som en del av deras normala reproduktiva processer som blomväxter eller blommande växter. Men när odlingsförhållanden är mindre än idealisk, är ett symptom på en ohälsosam citrus träd att det slutar blommande.

Sval temperatur

En citrus växt till blossom, måste vissa odlingsförhållanden vara på plats. För krukväxt citrus, kan du hålla dem inomhus under vintern flytta dem utanför enda när det sista frost datumet har gått ut. Plantera citrus i en plats med full sol för bästa resultat. Tänk på att även om du väntar tills efter frost, våren temperaturer som regelbundet sjunker under 50 grader Fahrenheit kan också störa normal utveckling av citrus blommor och frukt.

Brist på gödsel

Inte får dina citrusträd tillräckligt gödsel, kan de inte producera blommor. Ibland mindre trädet att blomma, men gör det i långsammare takt än vanligt eller minskat grad. I många citrus arter är det vanligt för träd att producera lätta och tunga Blom, i omväxlande år. För att mer än väl uppfylla trädets näringsbehov, ge den kväverika gödselmedel regelbundet. Du kan bidra till att balansera mönstret av tunga och lätta produktionsår genom att öka din gödselmedel under de produktiva år och minskar det under ljusare.

Vatten

Vattning en citrus träd är en något krävande process. Det är viktigt att du vattnar en citrus träd regelbundet och för krukväxter och unga citrus, måste du ge dem en grundlig, djupt vattnas varje vecka. Citrusträd tål dock inte mättade eller dåligt dränerande jord, har ingen tolerans för "våta fötter," har sina rötter i stillastående vatten. Bör du över vatten citrus, får de utveckla rot ruttna problem, förutom att utveckla sina blommor ordentligt. Detta händer på grund av minskat kapacitet av rötterna till intag syre, nödvändiga för anläggningens utvecklingsmässiga funktioner.

Unga träd

Som en del av den normala växande processen gå mycket ung citrusträd igenom ett icke-blommande juvenila fasen. Under denna tid ägnar växten dess energi till en period av snabb tillväxt. Om du har en ung citrus planta som ännu inte har producerat blommor, rådgöra med en lokal trädgårdsodling extension service eller plantskola att bestämma normal varaktighet av icke-blommande scenen för din citrus arter. I genomsnitt kommer inte att citrus börja producera frukt till 3 till 5 års ålder.