Hydrangea Macrophylla plantering instruktionerna

Blommande hydrangea macrophylla buskar ser vacker i trädgårdar, längs gångvägar och i någon del av landskapsarkitektur projekt. Trädgårdsmästare kan styra storlek och färg av blommar när hydrangea macrophylla buskar planteras och vårdas korrekt sätt. När dessa växter inte är rätt vård, men de kan bli utomhus fult för hämmad tillväxt och vissnade blommor.

Var att plantera

Hydrangea macrophylla växter är lite kräsen om var de vill växa, så Välj platsen för nyplantering noggrant. Hydrangea macrophylla trivs bäst i morgonsolen och eftermiddagen skugga, så välj ett delvis skuggat område av gräsmattan för att placera buskarna. Du vill också vara säker på att placera hydrangea macrophylla i rika, fuktig jord, så välj ett område på gräsmattan som får mycket vatten från regn och sprinkler.

Gödsling

Hydrangea macrophylla växter bör befruktas regelbundet för att hålla dig frisk och glad. Regelbundna våren och sommaren befruktning (allmänt maj och augusti) ger växter gott om näringsämnen, att hålla jorden rik. Välja en långsam frisättning gödselmedel, sprida den i en cirkel runt anläggningen (rör inte stammen). Vissna, brun hydrangea macrophylla bör inte befruktas.

Plantering instruktionerna

Klar-till-växt hydrangea macrophylla kommer i stora roten bollar från plantskolan. Hålet du kommer att gräva för att plantera hydrangea macrophylla bör vara dubbelt så bred och djup som roten klumpa ihop sig själv.

Lossa upp jorden i hålet, sprida en 1-tums lager kompost över ytan och placera roten bollen innanför. Jordklumpen bör som djupt i marken som det var i dess ursprungliga potten, så märker djup när du tar bort bollen för plantering. Fyll hålet runt rötterna, försiktigt packa ner i jorden och vatten området grundligt. Det är bäst att plantera hydrangea macrophylla i tidigt falla.

Anpassa

En mångsidig landskapsarkitektur buske, hydrangea macrophylla växer vackra blommor av varierande färg. För att skapa nya färger för dina växter, helt enkelt ändra pH-balansen i marken. En liten aluminium sulfate i marken kommer att vända blommor blåare i färg, medan kalk kommer att göra dem rosa i hue. Färgskiftande jord tillsatser måste läggas till två till tre gånger under växtsäsongen till få full effekt.

Skapa större hydrangea macrophylla blossoms genom beskärning av anläggningen, att minska busken till halva dess ursprungliga stjälkar. Mindre, rikare blommor kan du uppnå genom att nypa tips för ny tillväxt innan de börjar att bud.