Hushållens Tips om mögel

Hushållens mögel är inte bara fult i hemmet, men det kan också orsaka hälsoproblem för människor som är allergiska mot dess sporer. Förebyggande är nyckeln till kontroll av mögel, men rättsmedel existerar för att förstöra mögel som har redan börjat växa.

Hålla saker torr

Fukt är en av de viktigaste förutsättningar för mögel att växa, så håller ditt hem relativt fukt fri att förhindra mögel får ett fäste. Om ditt hem känns fuktig, kan sedan en avfuktare användas för att hålla luftfuktigheten låg. Torka av Duschväggar och badkaret torr efter att duscha eller bada kommer att bromsa mögeltillväxt i området.

Läckor och områden där vatten kan ange ditt hem bör repareras innan mögel kan börja växa. Fönster och dörrar bör hållas stängda i geografiska områden där luftfuktigheten är hög, särskilt på sommaren. Mögel kan hållas under kontroll i badrum och tvättstuga håller en ventilation fläkten igång för drar fukt ur luften och rengöring området oftare.

Rensa upp

Mögel som orsakas av sporer som multiplicerar när förhållandena är optimal för dem att växa utom kontroll. Mögelsporer få som i bostäder på sulorna av fötterna, av husdjur och även genom uppvärmning och luftkonditionering ledningar. Regelbunden rengöring och dammsugning kan ta bort sporer innan mögel har en chans att börja växa.

Om mögel växer redan i ett hem, finns det vissa kommersiella rengöringsmedel som är avsedda att förstöra mögel och förhindra ytterligare tillväxt. Försiktighet bör iakttas när du använder dessa typer av renare eftersom vissa märken kan vara frätande. Korrekt bör alltid vara försiktig när du använder starka mögel och mjöldagg städare. Tillräcklig ventilation är ett måste att förhindra andas rök från kemikalier som används i rengöringsmedel.

Använd citronsaft eller regelbunden hushållsbruk vinäger för en naturlig metod för att befria ditt hem av mögel som har redan börjat växa. Spraya antingen vätska på mögel. Efter att vätskan att mätta området för 15 till 20 minuter, torka området ren. Var noga med att testa detta på en diskret plats först eftersom både citronsaft och ättika kan lätta vissa ytor.

En annan utmärkt mögel jagaren är tea tree olja. Detta är en starkt luktande eterisk olja som är ett svampdödande och fungerar bra för att bekämpa alla typer av mögel. Blanda 2 tsk tea tree olja och 2 koppar vatten i en sprayflaska. Detta väl-skaka och spraya på det område som påverkas av mögel. Tillåta detta att luften torr och titta på mögel försvinner.