Hushållens tips om fläckborttagning

Att hitta enkla lösningar på vanliga problem som varje dag är en bonus i dessa tid-stressade dagar för att försöka balansera arbete, barn och hushållssysslor. Lyckligtvis många vanliga objekt runt huset är effektiva på även de mest skrämmande av fläckar och du har redan lösningen inuti ditt skåp.

Kastruller och stekpannor fläckar

En av de mest effektiva lösningarna för tuff, brända på fläckborttagning i kastruller är en pasta gjord från torr automatiska diskmaskin tvättmedel. Detta är särskilt effektivt för bakeware, kastruller och stekpannor och te vattenkokare. Tillsätt vatten för att bilda en pasta, måla på det drabbade området med en bakelse borste och Låt sitta i några timmar. För särskilt otäck fläckar eller tuff, bakat-på mat, kan du behöva lämna denna lösning på säkert över natten insvept i plastfolie. Denna lösning fungerar bäst på rostfritt stål, keramik, porslin och keramik. Var noga med att testa på aluminium Köksartiklar innan du använder eftersom det kan skada finish.

Bänkskivan fläckar

Bänkskivan fläckar uppstår ofta från druvsaft eller Kool-Aid, och skura räknare med starka kemikalier och scrub kuddar kan skada ytskiktet. Istället gör en pasta från vatten och cigarett aska och gnugga in fläcken, låta den sitta i 30 minuter före gnugga bort. Ett annat alternativ är flytande diskmedel tvål--sprida tvål på fläcken och Låt sitta i flera timmar innan torka bort. Du behöver väldigt lite skrubbning för att ta bort fläcken efteråt.

En kommersiell produkt som är effektiv på bänkskivan fläckar är tyg fläckborttagningsmedel; enzymer i lösningen hjälper till att lyfta och ta bort fläckar från bänkskivan. Du kan också lysa upp blekt och trist injekteringsbruk genom att tillfälligt tillämpa ett blekmedel till området och torka rent.

Blodfläckar

Blodfläckar är en av de svårare fläckar ta bort från tyg, och särskild försiktighet bör iakttas med dem. I tvätten, fukta området drabbade kläder med vatten och strö rikligt med bordssalt, gnugga det in i tyget; Tillsätt tre droppar ammoniak till lösningen för mer bestående fläckar. Du kan också köra kallvatten genom fläcken då blöt i kallvatten och kött mörningsmedel 20 minuter. Tvätta som vanligt.

Om du vill bleka ut fläcken, försök att använda väteperoxid på området och Låt sitta över natten innan tvätt. Club soda är också en bra beredskap för blodfläckar och låta det bubbla över området medan gnidning hjälper lätta fläcken.

Blod på möbler klädsel är alltid en mardröm och skall närvara till omedelbart. Täcka blod fläcken med en pasta som kokats ihop av majsstärkelse och kallt vatten. Du kan gnida lösningen lätt in fläcken, försiktigt så att inte sprida den och ytterligare skada tyget. Placera i solen för att torka, som kommer att tvinga blodet i majsstärkelse. Senare, borsta bort området tills majsstärkelse lösningen är helt bort.