Hushållens Tips & hjälpfulla tips

Hushållens Tips & hjälpfulla tips

Hushållssysslor allt från tvätt arbetsuppgifter till rengöring tullar och allt däremellan. Även om det finns ett antal kommersiella produkter på marknaden för att hjälpa till med dessa uppgifter, det finns också ett antal effektiva hushåll tips och tips du kan använda för att göra att ta bort fläckar och eliminera lukter enklare än någonsin att utföra.

Tvätt Tips

Behandla svåra fläckar med några grundläggande hushållsbruk tips som är miljömässigt säkra och som kan tjäna som ett alternativ till kemtvätt eller kasta ett plagg.

Att behandla blod, häll väteperoxid på fläcken och låt det sitta i 10 minuter. Skölj med kallt vatten. Väteperoxid är ett desinfektionsmedel agent och kräver bara några minuter att lyfta de flesta fläckar och döda bakterier. Förutom blod fester väteperoxid också gräsfläckar (Följ samma ansökan teknik som beskrivs för behandling av blodfläckar). Det är inte nödvändigt i båda fallen att skrubba plagget.

För att behandla deodorant fläckar, använda en normal kök svamp för att tillämpa vit vinäger på färgade plagget. Vänta 30 minuter. Skölj på fläcken och sedan lägga till ett tvättmedel med blekmedel alternativ till fläcken (antar att det är säkert att göra så). Vänta fem minuter och placera plagget i tvättmaskinen enligt anvisningarna. Använd hetaste vattnet säkert för tyget.

För att behandla fett, använda majsstärkelse eller baby pulver. Strö en generös mängd av antingen pulver över fläcken. Att pulvret att absorbera fläcken i cirka 24 timmar. Använd en tandborste, torr kök svamp eller baksidan av handen för att borsta pulvret bort. Titta på som fett partiklarna komma bort, tillsammans med pulvret.

Alltid behandla fläckar tidigt och aldrig låta dem ställa. Om en fläck anger, kan du behöva arbeta hårdare för att lyfta den från tyget.

Rengöring Tips

I valfritt rum i ditt hus, inklusive källare och garage, kan du märka en tillfällig lukt. Även en lukt som kommer från en badrum eller hall garderob där regnställ och skor kan lagras är vanligt, kan det också indikera ett större problem. I de flesta fall är lukter på tyger, möbler och även den mänskliga kroppen vanligtvis resultatet av bakterier uppbyggd. Om områden av ditt hus har en ihållande stickande eller ens svag lukt, har du sannolikt en överväxt av bakterier---i vilket fall, lägger ut bakpulver eller sprutning ett rum eller matta deodorizer kommer inte bekämpa den större frågan.

För att rengöra rummet eller utrymmet av alla bakterier, ta bort alla objekt och använder en naturlig eller kommersiella desinfektionsmedel agent för att rengöra hela området. Vinäger och vatten, väteperoxid, blekmedel och vatten och kommersiella rengöringsmedel är alla lämpliga desinfektionsmedel agenter. Använd ättika och vatten på trä paneler för att förhindra skadar träet och andra känsliga ytor. När rummet är helt ren, lägga till en låda med bakpulver att hålla nya lukter eller lukten av mögel från att bli instängd.

Tips

Alltid har en proaktiv inställning till rengöring och tvättning av kläder. Om du märker en fläck, behandla det direkt. Också, när objekt som kan vara våt eller fuktig (inklusive handdukar) lagras, Tillåt alltid nog torktid. Överväg att använda bärbar rummet fans för att hålla frisk luft flödar i garderober och badrum.