Hushållens tips för sällskapsdjur hårborttagning

Förutom normal rengöring metoder beskattas sällskapsdjur egendomsrätt med att spendera extra tid att bli av med päls som byggs upp i hemmet. Sällskapsdjur hår kan koppla sig till nästan alla ytor och åtnjuter gömmer sig ut i små skrymslen, men med några hushåll tips, kommer du att kunna hålla ditt hem nästan hår gratis.

Våt svamp & gummi handskar

Lägga på ett par gummihandskar och dämpa en stor svamp. Dra svampen i en riktning över dina möbler att samla hår. När svampen är fyllt, dra händerna (fortfarande inne gummihandskar) över också. Handskarna kommer att plocka upp ytterligare hår genom att rulla den till en boll. När både handskar och svamp omfattas i håret, bort håret och skölj både svamp och handskar i diskhon. Upprepa om det behövs.

Band eller hår borttagning rullarna

Du kan antingen köpa en hårborttagning roller från en lokal djuraffär eller använda bitar av tejp från din egen rulle. Lint rullarna från ett varuhus fungerar också bra. Rullarna kan du rulla över möbler och kläder med lätthet, men du kommer att betala mer för att underlätta. Du kan använda någon form av hushållens tape (maskering fungerar bra) att ta bort djurhår. Riva av en lång bit och låg den klibbiga sidan ner på något tyg (möbler, kläder, dukar, handdukar, etc.). Slita av den, och håret kommer med det.

Dammsugare och damm moppar

Dammsuga ofta är en av de bästa förebyggande metoderna för att ta bort djurhår. Köpa ett vakuum som har höga betyg för sällskapsdjur hårborttagning (en gemensam favorit är Dyson) och lätt går från en matta till en lövträ yta. Använd de bilagor som kom med din vakuum att komma in i trånga hörn och mellan kuddar och prova vakuum varannan dag. Dessutom köpa en mikrofibermopp damm och använda den på de dagar du inte dammsuger ditt trägolv. Dessa damm moppar är bra på att få under soffor, TV-stativ och bokhyllor utan att flytta möbler. Avlägsna plattan från moppen och kasta den i tvättmaskinen när du är klar.

Borsta ditt husdjur

Grooming din sällskapsdjur regelbundet kan bidra till att minska mängden hår ditt husdjur kommer att fälla. Rådgör med en sällskapsdjur professionell (sällskapsdjur groomer, hund daycare ägare) för det bästa verktyget. Ett populärt val är den Furminator som kan köpas på de flesta djuraffärer och på nätet.