Hushållens Tips för borttagning av fett

Fettfläckar är bland de svåraste hushåll fläckarna att ta bort. Fett tränger djupt in i kläder fibrer, motstå dina mest ihärdiga försök till borttagning. Fläckar på golv och skåp kan förringa utseendet på ditt hem, medan fett bygga upp kan mörkna målgång i ditt kök skåp. Fettfläckar behandlas omedelbart för bästa resultat, men gamla fläckar kan också tas bort i vissa fall med bara lite extra ansträngning.

Kläder fläckar

Förbehandlas färgade kläder med en tvätt fläck borttagning spray eller spot remover kan ta bort fläckar i många fall. Innan du börjar borttagningen av fläcken, placera en ren trasa under kläder att absorbera fläcken. Spraya eller placera en liten mängd fläck borttagning produkten på baksidan av kläder och sandskädda på fläcken, arbetar från insidan av fläcken utåt. Tvätta inte kläder för ett par timmar efter att använda fläck borttagning produkt. Om du inte har en fläck borttagning produkt finns, försöka gnugga en liten mängd Dawn diskmedel i fläcken innan tvätt. Undersök det färgade kläder efter tvätt. Om fläcken är fortfarande märkbart, sätt inte kläderna i torktumlaren. Värmen i torktumlaren kan ange fläckar, att göra borttagning mycket svårare. Om fläcken är kvar, behandla igen med en fläck borttagning produkt eller Dawn.

Mattan och Wood fläckar

Fettfläckar kan vara särskilt märkbart på ljusa mattor eller golv. Fläckar i trägolv kan tas bort genom att gnugga fläcken med en bomullstuss doppad i väteperoxid, enligt den naturliga trä golv Association. Efter behandling av fläcken med väteperoxid, häll en liten mängd ammoniak på en färsk bomullstuss och gnid på fett fläcken. Du kan behöva upprepa denna process för att ta bort fläcken.

Matta fläckar kan tas bort av blotting överflödigt fett med en pappershandduk. Täcka fläcken med bakpulver och låt det sitta över natten. Bakpulver hjälper absorbera någon av fett inte absorberas av hushållspapper. Vakuum fläcken på morgonen och utvärdera fläcken. Om det är fortfarande märkbart, Blanda ½ kopp vatten med ½ dl ammoniak och Dutta små mängder av denna lösning på mattor med en ren trasa. En liten mängd Dawn diskmedel läggas till denna lösning kan bidra till att öka lösningens fett fighting egenskaper.

Köksluckor

Fett kan ackumuleras på dina köksluckor, särskilt de som är närmast din spis. Fett borttagning metoder innebär ofta med varmt vatten för att lossa fett. För att ta bort fett från skåp, Blanda ¼ kopp bakpulver, 1 kopp hushåll ammoniak och ½ dl ättika med 1 gallon av varmvatten. Efter använder denna lösning med en svamp, Använd en ren svamp för att skölja skåp. Skåpen kan också rengöras med en citrus rengöringsspray kombinerat med en varm svamp. Värm svampen lätt fuktning det och sedan mikrovågsugnen i 30 sekunder. Tillämpa sprayen till skåpen och torka av med varma svampen. Använda hushållspapper för att torka skåp.